2015-10-28 11:15

2015-10-28 11:15

Dans, teater och fika ute

ÅMÅL: Temadag på Södra skolan om kultur och mångfald

I strålande vackert höstväder har eleverna på Södra skolan i Åmål genomfört en temadag om att främja förståelsen för andra människor. Föräldrarna var inbjudna och dagen bjöd på allt från teater och dans till workshops.

– Dagen blev fantastisk, summerar Malin Brunzell, rektor på Södra skolan. Vädret var på vår sida, lunch kunde ätas i solgasset, elever serverade fika till anhöriga och årskurs 2 bjöd på teaterföreställning som gjorde mig tårögd.

Viktig dag

Temadagen om värdegrundsfrågor genomfördes i slutet av förra veckan och det fanns en oro och tankar om detta med anledning av den tragiska händelsen i Trollhättan. Men skolan vände fokus till att dagen blev än viktigare att genomföra - den fick en ytterligare dimension.

Lika värde

– Vår dag blev en manifestation mot just det som hatbrottet i Trollhättan stod för. Det blev en dag där vi visade att vi står upp för alla människors lika värde, menar Malin Brunzell.

Dans tillsammans

Förutom nämnda aktiviteter med teater så blev det också dans under temadagen där både elever, personal och anhöriga skakade loss tillsammans.

Och eftersom vädret var så fint så blev det också mycket utevistelse.

– Dagen blev fantastisk, summerar Malin Brunzell, rektor på Södra skolan. Vädret var på vår sida, lunch kunde ätas i solgasset, elever serverade fika till anhöriga och årskurs 2 bjöd på teaterföreställning som gjorde mig tårögd.

Viktig dag

Temadagen om värdegrundsfrågor genomfördes i slutet av förra veckan och det fanns en oro och tankar om detta med anledning av den tragiska händelsen i Trollhättan. Men skolan vände fokus till att dagen blev än viktigare att genomföra - den fick en ytterligare dimension.

Lika värde

– Vår dag blev en manifestation mot just det som hatbrottet i Trollhättan stod för. Det blev en dag där vi visade att vi står upp för alla människors lika värde, menar Malin Brunzell.

Dans tillsammans

Förutom nämnda aktiviteter med teater så blev det också dans under temadagen där både elever, personal och anhöriga skakade loss tillsammans.

Och eftersom vädret var så fint så blev det också mycket utevistelse.