2015-10-23 10:33

2015-10-23 10:59

Resebyrå med annorlunda inriktning

ÅMÅL: Industriföretagaren sadlade om

I september lanserade Åmålsfamiljen Nytomt sitt nya familjeföretag, en resebyrå med något annorlunda inriktning. Researrangören Influence Tours ämnar långsiktigt och kontinuerligt samla in pengar till förmån för barnen i Sydafrikas kåkstäder.

Res lyxig men bidra samtidigt till att Sydafrikas fattiga får det bättre. Det är den nya affärsidén för Åmålsföretagaren Jan Nytomt.

– Företaget kombinerar exklusiva resor i Sydafrika med möjligheten att göra skillnad och hjälpa barnen i kåkstäderna. Vi har inlett ett samarbete med en välgörenhetsorganisationsom arbetar i kåkstäderna i Kapstaden och det är dit hundra procent av vår vinst går, säger Johanna Carlsson Nytomt, marknadschef på Influence Tours.

Jan Nytomt är vd för företaget. Han har tidigare drivit Åmålsföretaget Hoerbiger men har nu alltså sadlat om och givit sig in i resebranschen. Jan Nytomt driver företaget tillsammans med sina döttrar Johanna och Josefine. Just nu befinner han sig i Sydafrika.

Företagsidén är att erbjuda exklusiva guidade resor till Sydafrika. Destinationer, hotell och restauranger är handplockade, baserat på nivå av service och standard, men också för deras engagemang för ett bättre Sydafrika.

– Vi vill dela med oss av allt vad Sydafrika har att erbjuda och visa upp våra smultronställen. Samtidigt vill vi stötta det fantastiska jobb som lokala välgörenhetsorganisationer gör samt erbjuda fler att ta del av det, Johanna Carlsson Nytomt.

Alla som reser med Åmålsföretaget kommer att erbjudas att besöka välgörenhetsorganisationen Township Roots för att själv på plats i en kåkstad få se vad man bidrar till.

Res lyxig men bidra samtidigt till att Sydafrikas fattiga får det bättre. Det är den nya affärsidén för Åmålsföretagaren Jan Nytomt.

– Företaget kombinerar exklusiva resor i Sydafrika med möjligheten att göra skillnad och hjälpa barnen i kåkstäderna. Vi har inlett ett samarbete med en välgörenhetsorganisationsom arbetar i kåkstäderna i Kapstaden och det är dit hundra procent av vår vinst går, säger Johanna Carlsson Nytomt, marknadschef på Influence Tours.

Jan Nytomt är vd för företaget. Han har tidigare drivit Åmålsföretaget Hoerbiger men har nu alltså sadlat om och givit sig in i resebranschen. Jan Nytomt driver företaget tillsammans med sina döttrar Johanna och Josefine. Just nu befinner han sig i Sydafrika.

Företagsidén är att erbjuda exklusiva guidade resor till Sydafrika. Destinationer, hotell och restauranger är handplockade, baserat på nivå av service och standard, men också för deras engagemang för ett bättre Sydafrika.

– Vi vill dela med oss av allt vad Sydafrika har att erbjuda och visa upp våra smultronställen. Samtidigt vill vi stötta det fantastiska jobb som lokala välgörenhetsorganisationer gör samt erbjuda fler att ta del av det, Johanna Carlsson Nytomt.

Alla som reser med Åmålsföretaget kommer att erbjudas att besöka välgörenhetsorganisationen Township Roots för att själv på plats i en kåkstad få se vad man bidrar till.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.