2015-10-21 16:28

2015-10-21 16:28

Nekade i rätten

ÅMÅL: Två bröder misstänks för grov mordbrand mot kyrkan

Åklagaren anser att bevisningen håller, mot de båda bröder från Åmål som åtalas för brandattacken mot Åmåls kyrka i augusti.

Rättegången har inletts mot de två bröder som misstänks för att ha försökt anlägga en brand vid Åmåls kyrka den 25 augusti i år. På tre ställen vid kyrkan anlades bränder med hjälp av bensin som antänts.

På rättegångens första dag i Vänersborg hördes flera vittnen. Kammaråklagare Thomas Willén anser det bevisat att det är samma personer som på en övervakningsfilm ses fylla på bensin i pet-flaskor, som bara några minuter senare är inblandade i en trafikolycka med sina motorcyklar och som ytterligare drygt tio minuter senare kastar brandbomber mot kyrkan.

Vid kyrkan finns däckspår som åklagaren anser kommer brödernas motorcyklar.

Båda bröderna nekar fortfarande till brott. Den ena brodern förnekar hela händelseförloppet, medan den andre brodern medger att det är han och hans bror som fyller på bensin och finns vid platsen för trafikolyckan, men att de sedan åkt åt ett annat håll.

På fredag avslutas rättegången.

Rättegången har inletts mot de två bröder som misstänks för att ha försökt anlägga en brand vid Åmåls kyrka den 25 augusti i år. På tre ställen vid kyrkan anlades bränder med hjälp av bensin som antänts.

På rättegångens första dag i Vänersborg hördes flera vittnen. Kammaråklagare Thomas Willén anser det bevisat att det är samma personer som på en övervakningsfilm ses fylla på bensin i pet-flaskor, som bara några minuter senare är inblandade i en trafikolycka med sina motorcyklar och som ytterligare drygt tio minuter senare kastar brandbomber mot kyrkan.

Vid kyrkan finns däckspår som åklagaren anser kommer brödernas motorcyklar.

Båda bröderna nekar fortfarande till brott. Den ena brodern förnekar hela händelseförloppet, medan den andre brodern medger att det är han och hans bror som fyller på bensin och finns vid platsen för trafikolyckan, men att de sedan åkt åt ett annat håll.

På fredag avslutas rättegången.