2015-10-19 17:09

2015-10-19 17:09

Lokala hårdrockare vill få fler unga att spela

ÅMÅL: Speachlezz lät ungdomarna fick testa olika instrument

Högtalarna gick på högvarv när Speachlezz intog Husets scen under lördagskvällen. Besökarna fick bland annat testa de olika instrumenten och vara med på bandets soundcheck. Som avslutning bjöds det på konsert.

Lördagskvällen på Huset inleddes med olika clinics. Målet var att väcka musikintresset, framförallt hos ungdomarna i Åmål. Under clinicsen fick besökarna se hur ett soundcheck går till. De fick även chansen att testa de olika instrumenten.

Arrangemanget verkade uppskattat även om besökarna var få.

– Det var mest populärt att prova instrumenten, säger Mikael Svanström, trummis i Åmålsbandet Speachlezz.

Stannade kvar efteråt

Intresset märktes tydligt. Även efter konserten stannade några av ungdomarna kvar för att slå några slag med trumpinnarna.

Mikael Svanström startade ett band 1982 tillsammans med sin bror Tommy Svanström, gitarr, och Bengt-Åke Westlund, bas. Alla tre kommer från Svanskog.

Bandet har sedan haft olika konstellationer genom åren. När sångerskan Linda Larsson gick med 2006 bytte de till namnet Speachlezz. Så sent som i maj förra året intog bandet sin nuvarande form då Mikael Warg tog vid som gitarrist.

Nya låtar från i år

Speachlezz spelar metal- och hårdrockscovers. Repertoaren innehåller låtar från 70-talet och de nyaste låtarna är släppta i år. Bandet har drygt 116 000 visningar på internetsidan Fandalism, för musiker.

Under konserten på Huset bjöds det på allt från klassiker av Bon Jovi och Metallica till lite mer okända låtar av ett schweiziskt band. De hårda tonerna var medryckande och lockade fram applåder, hejarop och headbangande framme vid scenkanten. Ljus och ljud sköttes av Yazan Attar och Husets Ola Bengtsson.

– Jag och Ola pratades vid för några veckor sedan och nu är vi här. Planeringen har gått ganska fort, säger Mikael Svanström.

Några av medlemmarna i Speachlezz var med på den tiden när ungdomsgårdens verksamhet Musikhuset startades. Nu är det endast ett fåtal band som repar i lokalerna och Speachlezz vill vara med och vända trenden och se fler band i Åmål igen.

Angelica Janson

Lördagskvällen på Huset inleddes med olika clinics. Målet var att väcka musikintresset, framförallt hos ungdomarna i Åmål. Under clinicsen fick besökarna se hur ett soundcheck går till. De fick även chansen att testa de olika instrumenten.

Arrangemanget verkade uppskattat även om besökarna var få.

– Det var mest populärt att prova instrumenten, säger Mikael Svanström, trummis i Åmålsbandet Speachlezz.

Stannade kvar efteråt

Intresset märktes tydligt. Även efter konserten stannade några av ungdomarna kvar för att slå några slag med trumpinnarna.

Mikael Svanström startade ett band 1982 tillsammans med sin bror Tommy Svanström, gitarr, och Bengt-Åke Westlund, bas. Alla tre kommer från Svanskog.

Bandet har sedan haft olika konstellationer genom åren. När sångerskan Linda Larsson gick med 2006 bytte de till namnet Speachlezz. Så sent som i maj förra året intog bandet sin nuvarande form då Mikael Warg tog vid som gitarrist.

Nya låtar från i år

Speachlezz spelar metal- och hårdrockscovers. Repertoaren innehåller låtar från 70-talet och de nyaste låtarna är släppta i år. Bandet har drygt 116 000 visningar på internetsidan Fandalism, för musiker.

Under konserten på Huset bjöds det på allt från klassiker av Bon Jovi och Metallica till lite mer okända låtar av ett schweiziskt band. De hårda tonerna var medryckande och lockade fram applåder, hejarop och headbangande framme vid scenkanten. Ljus och ljud sköttes av Yazan Attar och Husets Ola Bengtsson.

– Jag och Ola pratades vid för några veckor sedan och nu är vi här. Planeringen har gått ganska fort, säger Mikael Svanström.

Några av medlemmarna i Speachlezz var med på den tiden när ungdomsgårdens verksamhet Musikhuset startades. Nu är det endast ett fåtal band som repar i lokalerna och Speachlezz vill vara med och vända trenden och se fler band i Åmål igen.

Angelica Janson