2015-10-17 18:01

2015-10-17 18:01

IFK Åmål mycket nära fyran

FOTBOLL: Landvetter IS har allt i sina händer efter 1–1

Landvetter IS kommer att ha allt i sina händer i sista omgången av kvalet till division 3.
1–1 på Örnäsvallen innebär att IFK Åmål är mycket nära division 4.

Det var en mycket dramatisk match på Örnäsvallen på lördagseftermiddagen. IFK Åmål inledde starkt och tog ledningen efter bara sex minuter genom Argjend Mollapolci. Men det blev en kortvarig glädje när Landvetters Ulf Hollsten kvitterade efter bara ett par minuter.

Spelade med tio man

Det var många om och men i matchen. Redan efter 20 minuter blev målvakten Emil Karlsson i IFK Åmål frilägesutvisad. Men reserven Benjamin Rehnlund gick in och gjorde kanonräddning på kanonräddning. Hans första ingripande var att avvärja en fint slagen frispark. Därefter stoppade han flera farliga hörnor och frilägen och blev slutgiltig matchhjälte när han tog dessutom tog en straff i andra halvlek.

Två mycket bra chanser

Landvetter IS, med en man mer på plan, hade flest farliga chanser och rann igenom gång på gång, men IFK Åmål var två gånger om mycket nära att få in ett mål till. Argjend Mollapolci bredsidade bollen strax utanför krysset och slutminuten fick IFK Åmål frispark strax utanför Landvetters straffområde. Ebo Eduam var nära att slå in frisparken direkt, men bollen studsade ut till Gabriel Nkamga som missade öppet mål och sköt över.

Den missen var det absolut sista som hände i matchen innan domaren blåste av.

Efteråt hölls en straffläggning, ifall lagen skulle hamna lika i sluttabellen. Straffläggningen vanns av Landvetter med 3–1.

Teoretisk chans

IFK Åmål har fortfarande en teoretisk möjlighet att klara sig kvar i trean, men laget är mycket nära division 4 nu. Landvetter har med fyra poäng allt i sina händer i tredje och sista omgången. IFK Åmål har två poäng.

De andra lagen i kvalgruppen, Alingsås och Ödsmål, spelar sin andra match på söndagseftermiddagen, den 18 oktober.

Det var en mycket dramatisk match på Örnäsvallen på lördagseftermiddagen. IFK Åmål inledde starkt och tog ledningen efter bara sex minuter genom Argjend Mollapolci. Men det blev en kortvarig glädje när Landvetters Ulf Hollsten kvitterade efter bara ett par minuter.

Spelade med tio man

Det var många om och men i matchen. Redan efter 20 minuter blev målvakten Emil Karlsson i IFK Åmål frilägesutvisad. Men reserven Benjamin Rehnlund gick in och gjorde kanonräddning på kanonräddning. Hans första ingripande var att avvärja en fint slagen frispark. Därefter stoppade han flera farliga hörnor och frilägen och blev slutgiltig matchhjälte när han tog dessutom tog en straff i andra halvlek.

Två mycket bra chanser

Landvetter IS, med en man mer på plan, hade flest farliga chanser och rann igenom gång på gång, men IFK Åmål var två gånger om mycket nära att få in ett mål till. Argjend Mollapolci bredsidade bollen strax utanför krysset och slutminuten fick IFK Åmål frispark strax utanför Landvetters straffområde. Ebo Eduam var nära att slå in frisparken direkt, men bollen studsade ut till Gabriel Nkamga som missade öppet mål och sköt över.

Den missen var det absolut sista som hände i matchen innan domaren blåste av.

Efteråt hölls en straffläggning, ifall lagen skulle hamna lika i sluttabellen. Straffläggningen vanns av Landvetter med 3–1.

Teoretisk chans

IFK Åmål har fortfarande en teoretisk möjlighet att klara sig kvar i trean, men laget är mycket nära division 4 nu. Landvetter har med fyra poäng allt i sina händer i tredje och sista omgången. IFK Åmål har två poäng.

De andra lagen i kvalgruppen, Alingsås och Ödsmål, spelar sin andra match på söndagseftermiddagen, den 18 oktober.