2015-10-15 15:16

2015-10-15 15:16

Italien i fokus på lokal vinmässa

ÅMÅL: Intresset verkar bara öka

I årets vinmässa på Stadt i Åmål blir det Italien för hela slanten.
– Både kändisar och doldisar kommer att finnas med, säger Anders Hjertén i arrangerande Munskänkarna.

Intresset för vin har nog aldrig varit större. Inte i Åmål, i alla fall. Munskänkarna i Åmåls vinmässa hösten 2014 satte publikrekord och ibland var tillströmningen på gränsen till övermäktig för arrangörerna.

Därför är planeringsgruppen med Sten Svenhage, Sven-Gunnar Oscarsson och Stefan Zetterberg i spetsen, extra taggade inför höstens mässa som arrangeras på Stadt i Åmål den 14 november. Då är Italien temat.

– Upplägget med presentation av lokalproducerade läckerheter återkommer. Och i bakfickan väntar en kulinarisk överraskning som arrangören ännu så länge är hemlighetsfull om, säger Anders Hjertén i Munskänkarna Åmål-Säffle.

Italien är ett av världens förnämsta vinländer med en stor produktion av god kvalitet och stor inbördes variation.

– Enligt planerna kommer 20 av Italiens 22 vindistrikt att finnas representerat i olika montrar. Kändisar som Toscana, Piemonte och Vento finns givetvis med, men också doldisar som Umbrien och Marche, säger Anders Hjertén.

Liksom i fjol kommer Nils-Börje Nilsson från Systembolaget att leda ett seminarium om mat och vin i samband med mässan.

Intresset för vin har nog aldrig varit större. Inte i Åmål, i alla fall. Munskänkarna i Åmåls vinmässa hösten 2014 satte publikrekord och ibland var tillströmningen på gränsen till övermäktig för arrangörerna.

Därför är planeringsgruppen med Sten Svenhage, Sven-Gunnar Oscarsson och Stefan Zetterberg i spetsen, extra taggade inför höstens mässa som arrangeras på Stadt i Åmål den 14 november. Då är Italien temat.

– Upplägget med presentation av lokalproducerade läckerheter återkommer. Och i bakfickan väntar en kulinarisk överraskning som arrangören ännu så länge är hemlighetsfull om, säger Anders Hjertén i Munskänkarna Åmål-Säffle.

Italien är ett av världens förnämsta vinländer med en stor produktion av god kvalitet och stor inbördes variation.

– Enligt planerna kommer 20 av Italiens 22 vindistrikt att finnas representerat i olika montrar. Kändisar som Toscana, Piemonte och Vento finns givetvis med, men också doldisar som Umbrien och Marche, säger Anders Hjertén.

Liksom i fjol kommer Nils-Börje Nilsson från Systembolaget att leda ett seminarium om mat och vin i samband med mässan.