2015-10-15 09:39

2015-10-15 09:39

Folkfest i centrum på höstmarknaden

ÅMÅL: Kokosbollar, heliumballonger och tivoli

Hela stadskärnan fylls av liv och rörelse när det på lördag vankas höstmarknad i Åmål. Som vanligt kommer de mest centrala gatorna att stängas av för biltrafik.

Omkring hundra knallar från olika delar av Sverige har bokat plats på marknadsområdet, som i huvudsak sträcker sig längs Kungsgatan, från Huset i norr till Kulturhuset i söder. Även stora delar av Torggatan är under lördagen öronmärkt för flanörer som är på jakt efter godis, platspåsar, t-shirts, blommor och andra varor som brukar saluföras i dessa sammanhang.

Tivolit lockar

Flera tusen personer brukar normalt sett strosa omkring bland stånden, om vädret är skapligt, men mest liv och rörelse är det alltid på torget. Där kretsar aktiviteterna kring ett litet tivoli för barn med diverse åkattraktioner. Hoppborg och lotterier sätter extra guldkant på dagen för de yngsta marknadsbesökarna. Bakom arrangemanget står i sedvanlig ordning Åmålsalliansen, som är en samverkan mellan IFK Åmål och IF Viken.

Omkring hundra knallar från olika delar av Sverige har bokat plats på marknadsområdet, som i huvudsak sträcker sig längs Kungsgatan, från Huset i norr till Kulturhuset i söder. Även stora delar av Torggatan är under lördagen öronmärkt för flanörer som är på jakt efter godis, platspåsar, t-shirts, blommor och andra varor som brukar saluföras i dessa sammanhang.

Tivolit lockar

Flera tusen personer brukar normalt sett strosa omkring bland stånden, om vädret är skapligt, men mest liv och rörelse är det alltid på torget. Där kretsar aktiviteterna kring ett litet tivoli för barn med diverse åkattraktioner. Hoppborg och lotterier sätter extra guldkant på dagen för de yngsta marknadsbesökarna. Bakom arrangemanget står i sedvanlig ordning Åmålsalliansen, som är en samverkan mellan IFK Åmål och IF Viken.