2015-10-09 11:24

2015-10-09 11:24

Tre män häktade för Ica-inbrott

ÅMÅL: Stöldliga stoppades i Köpmannebro

Tre av de fyra personer som greps för ICA-inbrotten i Åmål i förra veckan har häktats. En fjärde är forsatt på fri fot, men fortfarande misstänkt.

Männen kommer från Trollhättan och är alla 25-26 år gamla. De greps i en bil som stoppades av en polispatrull i Köpmannebro bara timmar efter inbrottet på ICA natten till i måndags. I bilen fanns stöldgods i form av tobaksvaror.

Tjuvarna som tog sig in på Ica gjorde det genom att krossa ett fönster på framsidan. De gick direkt på tobaksvarorna och efter stölden försvann de snabbt i bil.

De fyra misstänkta männen anhölls på måndagen. På torsdagen beslutades att tre av männen skulle häktas på sannolika skäl misstänkta för ibrottet i Åmålsbutiken. Den fjärde mannen är försatt på fri fot, men fortfarande misstänkt för inblandning i brottet. Mot två av de tre gäller misstänkarna i nuläget enbart Åmålsinbrottet, medan en av männen är misstänkt för fler brott.

Utredningen lär svälla.

– Männen är misstänkta för flera andra stölder i Västsverige som skett sedan våren 2015 och framåt. Vi kommer att jobba vidare med ärendet, säger kriminalkommissarie Magnus Wallin.

Männen kommer från Trollhättan och är alla 25-26 år gamla. De greps i en bil som stoppades av en polispatrull i Köpmannebro bara timmar efter inbrottet på ICA natten till i måndags. I bilen fanns stöldgods i form av tobaksvaror.

Tjuvarna som tog sig in på Ica gjorde det genom att krossa ett fönster på framsidan. De gick direkt på tobaksvarorna och efter stölden försvann de snabbt i bil.

De fyra misstänkta männen anhölls på måndagen. På torsdagen beslutades att tre av männen skulle häktas på sannolika skäl misstänkta för ibrottet i Åmålsbutiken. Den fjärde mannen är försatt på fri fot, men fortfarande misstänkt för inblandning i brottet. Mot två av de tre gäller misstänkarna i nuläget enbart Åmålsinbrottet, medan en av männen är misstänkt för fler brott.

Utredningen lär svälla.

– Männen är misstänkta för flera andra stölder i Västsverige som skett sedan våren 2015 och framåt. Vi kommer att jobba vidare med ärendet, säger kriminalkommissarie Magnus Wallin.