2015-10-05 12:47

2015-10-05 12:47

80-talet tillbaka för en dag

ÅMÅL: Friskis firade 30 år med specialgympa

Friskis & Svettis i Åmål firade i lördags sitt 30-årsjubileum i Kristinebergshallen. Dagen till ära var det 1980-talstema, med välklädda ledare.

Friskis i Sverige grundades 1978 och det var Marianne Bergdahl som tog idén till Åmål. Vid lördagens jubileum i Kristinebergshallen fanns hon på plats för att berätta hur det gick till när hon startade Friskis i Åmål 1985.

Med bergsprängare

– Mycket tråkigt hade hänt i Åmål vid den tiden och kommunen tog ett initiativ för att hitta på något bra för stan. Jag tog med mig en bergsprängare till det mötet och visade att så här gör vi i Stockholm.

Marianne Bergdahl fick med sig några intresserade och startade Åmåls Friskis & Svettis.

– Men vi fick inte vara på Örnäsvallen eftersom vi kunde förstöra gräset. Därför blev det Örnäsparken, berättade hon.

Kommunen uppvaktade

Några som gympat med Friskis från början kom till jubileet, liksom en hel del andra som hakade på några år senare.

Jubilaren uppvaktades bland annat av Åmåls kommun, genom teknik- och fritidsnämndens ordförande Mikael Norén (S) och förvaltningschefen Inge Larsson. Ordförande Ulla Levin fick ta emot ett diplom och ledaransvariga Pia Ågren fick ta emot en blombukett, som ges till ledare som lägger ned sin själ i ideell föreningsverksamhet.

Från blott 19-åriga Säffles Friskis & Svettis kom Åse Ahlsén och Christina Stake och uppvaktade med en present.

Gympan i fokus

Men naturligtvis var det gympan som stod i fokus denna dag. DJ Chrille hade satt ihop musik till två specialpass dagen till ära. Första passet innehöll låtar enbart från 1985. Efter paus med mingel, frukt och dricka, kördes ett pass till musik från 1985 och fram till i dag.

Hade benvärmare

Ledare under passen var Louise Larsson, Pia Ågren, Ingrid Christensen och Elin Larsson och de var dagen till ära (ut)klädda i tidstypiska kläder från mitten av 1980-talet. Inklusive benvärmare.

Friskis i Sverige grundades 1978 och det var Marianne Bergdahl som tog idén till Åmål. Vid lördagens jubileum i Kristinebergshallen fanns hon på plats för att berätta hur det gick till när hon startade Friskis i Åmål 1985.

Med bergsprängare

– Mycket tråkigt hade hänt i Åmål vid den tiden och kommunen tog ett initiativ för att hitta på något bra för stan. Jag tog med mig en bergsprängare till det mötet och visade att så här gör vi i Stockholm.

Marianne Bergdahl fick med sig några intresserade och startade Åmåls Friskis & Svettis.

– Men vi fick inte vara på Örnäsvallen eftersom vi kunde förstöra gräset. Därför blev det Örnäsparken, berättade hon.

Kommunen uppvaktade

Några som gympat med Friskis från början kom till jubileet, liksom en hel del andra som hakade på några år senare.

Jubilaren uppvaktades bland annat av Åmåls kommun, genom teknik- och fritidsnämndens ordförande Mikael Norén (S) och förvaltningschefen Inge Larsson. Ordförande Ulla Levin fick ta emot ett diplom och ledaransvariga Pia Ågren fick ta emot en blombukett, som ges till ledare som lägger ned sin själ i ideell föreningsverksamhet.

Från blott 19-åriga Säffles Friskis & Svettis kom Åse Ahlsén och Christina Stake och uppvaktade med en present.

Gympan i fokus

Men naturligtvis var det gympan som stod i fokus denna dag. DJ Chrille hade satt ihop musik till två specialpass dagen till ära. Första passet innehöll låtar enbart från 1985. Efter paus med mingel, frukt och dricka, kördes ett pass till musik från 1985 och fram till i dag.

Hade benvärmare

Ledare under passen var Louise Larsson, Pia Ågren, Ingrid Christensen och Elin Larsson och de var dagen till ära (ut)klädda i tidstypiska kläder från mitten av 1980-talet. Inklusive benvärmare.