2015-10-02 13:03

2015-10-02 13:03

Världens barn i fokus på stödgala i Åmål

ÅMÅL: Trivsam kväll drog in pengar

Torsdagskvällens insamlingsgala i Åmål, till förmån för Världens barn, satte på alla sätt fokus på barnen.
– Vilka fantastiskt talangfulla barn och ungdomar det finns i Åmål, sa konferenciern Bente Hjelm.

De senaste åren har Åmål hamnat långt ned på kommunrankningen när det gäller den årliga insamligen till Världens barn. Åmål är sämst av Dalslandskommunerna när det gäller insamlade pengar per invånrare – till och med sämre än Säffle.

Det vill en lång rad aktörer ändra på och därför har en gemensam satsning gjorts på att samla ihop så mycket pengar det bara går fram till på söndag. Arrangemanget i Åmål toppades i torsdags med en gala för Världens barn, med massor av barn - men även vuxna - på Karlbergsscenen.

Det var i det närmaste fullsatt i Karlbergsaulan och pengarna som samlades in under kvällen var 26 718 kronor.

Galaprogrammet delades in i två avdelningar, med en halvtimmes paus i mitten. Sångare från de allra yngsta upp via tonåren och till vuxen ålder deltog. De flesta kom från kommunala Musikskolan, där Charlotte Ellenius lagt ner ett jättearbete på förberedelserna. Många lovande artister visade upp sig, som Caisa Svanström, Edvin Dannäs, Daria Rudenko och Belle Henriksdotter. Kvällen avslutades med att alla artister samlades på scenen och sjöng ”Whe are the world”.

De senaste åren har Åmål hamnat långt ned på kommunrankningen när det gäller den årliga insamligen till Världens barn. Åmål är sämst av Dalslandskommunerna när det gäller insamlade pengar per invånrare – till och med sämre än Säffle.

Det vill en lång rad aktörer ändra på och därför har en gemensam satsning gjorts på att samla ihop så mycket pengar det bara går fram till på söndag. Arrangemanget i Åmål toppades i torsdags med en gala för Världens barn, med massor av barn - men även vuxna - på Karlbergsscenen.

Det var i det närmaste fullsatt i Karlbergsaulan och pengarna som samlades in under kvällen var 26 718 kronor.

Galaprogrammet delades in i två avdelningar, med en halvtimmes paus i mitten. Sångare från de allra yngsta upp via tonåren och till vuxen ålder deltog. De flesta kom från kommunala Musikskolan, där Charlotte Ellenius lagt ner ett jättearbete på förberedelserna. Många lovande artister visade upp sig, som Caisa Svanström, Edvin Dannäs, Daria Rudenko och Belle Henriksdotter. Kvällen avslutades med att alla artister samlades på scenen och sjöng ”Whe are the world”.