2015-09-30 17:19

2015-09-30 17:19

30 lag gör upp i klassinnebandyn

INNEBANDY: Innebandy på schemat för låg- och mellanstadiet

I helgen smäller det. 30 lag från både Åmål och Tösse gör upp i klassinnebandyn i Karlbergshallen.

Det lär bli bra tryck i Karlbergshallen i helgen när Provinstidningens och Åmåls Innebandyklubbs klassinnebandy är tillbaka. Innebandyklassikern inleds med lågstadiet på lördag och fortsätter med mellanstadiet på söndag. Totalt är det 30 lag som kommer att fajtas om medaljerna, fyra från ettan, fem från tvåan, fyra från trean, sex från fyran, sju från femma och fyra från sexan.

Hårdträning för 1C

Ett av lagen som är med för första gången är klass 1C från Rösparksskolan. Klassen har legat i hårdträning det senaste, berättar eleverna när PD träffar klassen några dagar före turneringen. Både på idrottslektionerna och på rasterna har de spelat innebandy de senaste veckorna och nu är de segervissa, berättar Ted Nilsson, som är en av eleverna som kommer att lira. Han och flera andra i klassen tränar dessutom innebandy på fritiden.

Tuff konkurrens

Men trots innebandynötandet tar de inte ut något i förskott, för konkurrensen är hård, menar Ted Nilssoni klass 1C.

– 1A är bäst, säger han.

Klasskompisen Nova Kjellman verkar inte hålla med.

Hur vet du det? frågar hon.

– För att en del av dem går i vår innebandy, fortsätter Ted.

Bra skott och bra passningar. Det är det som kommer att ta klass 1C hela vägen till finalen, förklarar eleverna.

– Och slalomdribblingar, fyller Arvid Eriksson i.

Oavsett hur det går kan klassen i alla fall räkna med bra stöd på läktaren, både från elever och familjemedlemmar.

Har ni någon hejarramsa?

– Åhhhhh 1C, utbrister Nova Kjellman.

Det lär bli bra tryck i Karlbergshallen i helgen när Provinstidningens och Åmåls Innebandyklubbs klassinnebandy är tillbaka. Innebandyklassikern inleds med lågstadiet på lördag och fortsätter med mellanstadiet på söndag. Totalt är det 30 lag som kommer att fajtas om medaljerna, fyra från ettan, fem från tvåan, fyra från trean, sex från fyran, sju från femma och fyra från sexan.

Hårdträning för 1C

Ett av lagen som är med för första gången är klass 1C från Rösparksskolan. Klassen har legat i hårdträning det senaste, berättar eleverna när PD träffar klassen några dagar före turneringen. Både på idrottslektionerna och på rasterna har de spelat innebandy de senaste veckorna och nu är de segervissa, berättar Ted Nilsson, som är en av eleverna som kommer att lira. Han och flera andra i klassen tränar dessutom innebandy på fritiden.

Tuff konkurrens

Men trots innebandynötandet tar de inte ut något i förskott, för konkurrensen är hård, menar Ted Nilssoni klass 1C.

– 1A är bäst, säger han.

Klasskompisen Nova Kjellman verkar inte hålla med.

Hur vet du det? frågar hon.

– För att en del av dem går i vår innebandy, fortsätter Ted.

Bra skott och bra passningar. Det är det som kommer att ta klass 1C hela vägen till finalen, förklarar eleverna.

– Och slalomdribblingar, fyller Arvid Eriksson i.

Oavsett hur det går kan klassen i alla fall räkna med bra stöd på läktaren, både från elever och familjemedlemmar.

Har ni någon hejarramsa?

– Åhhhhh 1C, utbrister Nova Kjellman.