2015-09-24 09:30

2015-09-24 09:30

Åmåls centrum fylls på med ny butik

HANDEL

Tillfälligheter. Ägaren till butikskedjan Family House åkte genom Åmål i jakt på lokaler och fick fatt på fastighetsägaren Tomas Lindström. Allt klaffade inte då, men nu fylls den nya butiken i Domusbutikens lokaler.

När Swedbank sa upp sig från sina lokaler på Kungsgatan mindes fastighetsägaren Tomas Lindström besöket han tidigare haft av Jan Karlsson, ägare av butikskedjan Family House med 20 butiker. I samma veva blev ytterligare lokaler lediga i Domhuset, som Lindström också äger, när skobutiken lades ned,

Då gick allt snabbt.

Konceptet ryms

– Detta passade bättre, även om lokalerna är i minsta laget. Men på 360 kvadrat går det precis att få in konceptet, säger Jan Karlsson från Växjö.

Karlsson klassar sin butikskedja som en låg- och mellanpriskedja.

– Vi inriktar oss på mindre städer där de stora kedjorna inte vill etablera sig. Vårt koncept är att vi ska ha ett brett sortiment. Kläder är grunden och de ska passa alla från nyfödda till de som är hundra år och mer. Vi har också skor, lite parfymer och bijouterier. Tanken är att det ska finnas lite av varje.

Lindström tog över

Men när franchisegivaren Jan Karlsson fick erbjudandet om lokalerna hade han ingen franschisetagare.

– Så jag tog på mig det, säger Tomas Lindström.

Sambon blev butikschef

För honom föll allt på plats. Hans sambo Lisa Brodén stod inför arbetslöshet när skobutiken lade ner verksamheten och flyttade ur Domushuset. Nu tog Tomas Lindström hand om franchisekontraktet, tillsammans med sin sambo, och Lisa Brodén blev butikschef.

– Det löste sig jättebra, på alla sätt och vis. Det är klart att det skall bli spännande. Det är mycket jobb och mycket för mig att lära, men det är bara roligt. Åmålsborna har också hittills reagerat positivt på att det kommer något nytt till stan, säger Lisa Brodén.

Ger arbetstillfällen

Som fastighetsägare är förstås Tomas Lindström nöjd med att så snabbt få fyllt upp lokalerna igen.

– Jag tänker fortsätta att se till att Åmål inte har några tomma butikslokaler. Det får inte bli som i Säffle, säger han.

Etableringen genererar också arbetstillfällen. Family House kommer att ha fyra anställda, varav en på heltid.

Tror på konceptet

Jan Karlssons kedja gillar att etablera sig inne i städerna. På några mindre orter är hans butik nästan den enda som finns, förutom Ica och Konsum.

Tomas Lindström tror på konceptet.

– För att kunna etablera sig som butik på en liten ort måste man nog ha en bredd i sortimentet. Vi hoppas att kundunderlaget är tillräckligt brett. Vi behöver förstås kunder utifrån, men det gäller också att de som bor här ställer upp, säger han.

– Det är Åmålsborna själva som väljer om butiken ska vara kvar eller inte.

När Swedbank sa upp sig från sina lokaler på Kungsgatan mindes fastighetsägaren Tomas Lindström besöket han tidigare haft av Jan Karlsson, ägare av butikskedjan Family House med 20 butiker. I samma veva blev ytterligare lokaler lediga i Domhuset, som Lindström också äger, när skobutiken lades ned,

Då gick allt snabbt.

Konceptet ryms

– Detta passade bättre, även om lokalerna är i minsta laget. Men på 360 kvadrat går det precis att få in konceptet, säger Jan Karlsson från Växjö.

Karlsson klassar sin butikskedja som en låg- och mellanpriskedja.

– Vi inriktar oss på mindre städer där de stora kedjorna inte vill etablera sig. Vårt koncept är att vi ska ha ett brett sortiment. Kläder är grunden och de ska passa alla från nyfödda till de som är hundra år och mer. Vi har också skor, lite parfymer och bijouterier. Tanken är att det ska finnas lite av varje.

Lindström tog över

Men när franchisegivaren Jan Karlsson fick erbjudandet om lokalerna hade han ingen franschisetagare.

– Så jag tog på mig det, säger Tomas Lindström.

Sambon blev butikschef

För honom föll allt på plats. Hans sambo Lisa Brodén stod inför arbetslöshet när skobutiken lade ner verksamheten och flyttade ur Domushuset. Nu tog Tomas Lindström hand om franchisekontraktet, tillsammans med sin sambo, och Lisa Brodén blev butikschef.

– Det löste sig jättebra, på alla sätt och vis. Det är klart att det skall bli spännande. Det är mycket jobb och mycket för mig att lära, men det är bara roligt. Åmålsborna har också hittills reagerat positivt på att det kommer något nytt till stan, säger Lisa Brodén.

Ger arbetstillfällen

Som fastighetsägare är förstås Tomas Lindström nöjd med att så snabbt få fyllt upp lokalerna igen.

– Jag tänker fortsätta att se till att Åmål inte har några tomma butikslokaler. Det får inte bli som i Säffle, säger han.

Etableringen genererar också arbetstillfällen. Family House kommer att ha fyra anställda, varav en på heltid.

Tror på konceptet

Jan Karlssons kedja gillar att etablera sig inne i städerna. På några mindre orter är hans butik nästan den enda som finns, förutom Ica och Konsum.

Tomas Lindström tror på konceptet.

– För att kunna etablera sig som butik på en liten ort måste man nog ha en bredd i sortimentet. Vi hoppas att kundunderlaget är tillräckligt brett. Vi behöver förstås kunder utifrån, men det gäller också att de som bor här ställer upp, säger han.

– Det är Åmålsborna själva som väljer om butiken ska vara kvar eller inte.