2015-09-22 16:46

2015-09-22 16:46

Vinst går till flyktingar

FENGERSFORS: Barnloppis i Folkets hus

På lördag anordnas en loppmarknad med inriktning mot barn i Fengersfors Folkets hus. Allt överskott skänks till organisationer som arbetar med att hjälpa flyktingar.

Det har blivit något av en hösttradition att Fengersfors Folkets hus förvandlas till en stor second hand-butik, där privatpersoner kan sälja och köpa bättre begagnade barnsaker. Intresset brukar vara stort, eftersom det är ont om liknande arrangemang i närområdet, särskilt vid den här tiden på året.

Cyklar och pulkor

På marknadsborden går det att hitta allt från ytterkläder och skor till leksaker och sportartiklar.

– Om jag får gissa så tror jag att det som bärs ut först blir cyklar, pulkor och stora leksaker, som leksakskök, bilgarage och dockskåp, säger arrangören Karin Hedborg i ett pressmeddelande.

Flera mottagare

Överskottet från loppmarknaden går alltid till välgörande ändamål. Den här gången har arrangörerna valt att ge pengarna till organisationer som arbetar för att hjälpa flyktingar, både lokalt och internationellt. Unicef, Care and share och Payit4ward är några som kan få ta emot pengar, om det blir mycket klirr i kassan.

Det har blivit något av en hösttradition att Fengersfors Folkets hus förvandlas till en stor second hand-butik, där privatpersoner kan sälja och köpa bättre begagnade barnsaker. Intresset brukar vara stort, eftersom det är ont om liknande arrangemang i närområdet, särskilt vid den här tiden på året.

Cyklar och pulkor

På marknadsborden går det att hitta allt från ytterkläder och skor till leksaker och sportartiklar.

– Om jag får gissa så tror jag att det som bärs ut först blir cyklar, pulkor och stora leksaker, som leksakskök, bilgarage och dockskåp, säger arrangören Karin Hedborg i ett pressmeddelande.

Flera mottagare

Överskottet från loppmarknaden går alltid till välgörande ändamål. Den här gången har arrangörerna valt att ge pengarna till organisationer som arbetar för att hjälpa flyktingar, både lokalt och internationellt. Unicef, Care and share och Payit4ward är några som kan få ta emot pengar, om det blir mycket klirr i kassan.