2015-09-21 10:10

2015-09-21 10:10

Petter gästar Karlbergsgymnasiet

ÅMÅL: Språkdag på skolan

Artisten Petter gästar Åmål och Karlbergsgymnasiet på onsdagen.

Karlbergsgymnasiet i Åmål arrangerar på onsdag en europeisk språkdag och speciellt inbjuden gäst är rapartisten Petter. Hans fullständiga namn är Petter Alexis Askengren och han växte upp på Söder i Stockholm. Petter har bekämpat sin dyslexi genom att läsa mycket. Även adhd har varit en tuff motståndare. Kärleken till hip-hop-musiken lyfte honom, drivkraften att skrivna egna texter var stark.

Under onsdagen deltar alla elever på samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturprogrammet och teknikprogrammet på Karlbergsgymnasiet, samt årskurs 9 på Kristinebergsskolan, i en en europeisk språkdag. Förutom grupparbeten och en musikalisk workshop med Petter i Lindgrensalen, ger han två föreläsningar i aulan.

Karlbergsgymnasiet i Åmål arrangerar på onsdag en europeisk språkdag och speciellt inbjuden gäst är rapartisten Petter. Hans fullständiga namn är Petter Alexis Askengren och han växte upp på Söder i Stockholm. Petter har bekämpat sin dyslexi genom att läsa mycket. Även adhd har varit en tuff motståndare. Kärleken till hip-hop-musiken lyfte honom, drivkraften att skrivna egna texter var stark.

Under onsdagen deltar alla elever på samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturprogrammet och teknikprogrammet på Karlbergsgymnasiet, samt årskurs 9 på Kristinebergsskolan, i en en europeisk språkdag. Förutom grupparbeten och en musikalisk workshop med Petter i Lindgrensalen, ger han två föreläsningar i aulan.