2015-09-17 11:54

2015-09-17 11:54

Misstänkta för brandattack omhäktades

Åmål

De två bröder från Åmål som misstänks för att ha kastat brandbomber mot Åmåls kyrka, har omhäktats. Vare sig laboratiorieanalysen eller den brandtekniska undersökningen är klar.

Vänersborgs tingsrätt beslutade på torsdagen att de båda misstänkta ska kvarhållas i häktet, eftersom det fortfarande finns behov av att de är ålagda restriktioner. Det finns risk för att bröderna kan försvåra utredningen genom att undanröja bevis.

Beslutet togs utan omhäktningsförhandling.

De misstänkta ska kvarhållas i häktet tills den 1 oktober, men mycket tyder på att häktningsperioden kommer att förlängas ytterligare.

Flera brandbomber

De båda männen ska, enligt åklagare, ha kastat flera brandbomber mot dörrarna på kyrkan i Åmål den 25 augusti. Rutor krossades också, både på kyrkan och på det intilliggande församlingshemmet. Efter en snabb spaningsinsats från polisen greps de två misstänkta ganska snart.

Men båda misstänkta nekar till brott. Åtminstone den ene av dem förnekar att han varit på brottsplatsen vid tillfället.

Vänersborgs tingsrätt beslutade på torsdagen att de båda misstänkta ska kvarhållas i häktet, eftersom det fortfarande finns behov av att de är ålagda restriktioner. Det finns risk för att bröderna kan försvåra utredningen genom att undanröja bevis.

Beslutet togs utan omhäktningsförhandling.

De misstänkta ska kvarhållas i häktet tills den 1 oktober, men mycket tyder på att häktningsperioden kommer att förlängas ytterligare.

Flera brandbomber

De båda männen ska, enligt åklagare, ha kastat flera brandbomber mot dörrarna på kyrkan i Åmål den 25 augusti. Rutor krossades också, både på kyrkan och på det intilliggande församlingshemmet. Efter en snabb spaningsinsats från polisen greps de två misstänkta ganska snart.

Men båda misstänkta nekar till brott. Åtminstone den ene av dem förnekar att han varit på brottsplatsen vid tillfället.