2015-09-16 11:54

2015-09-16 14:09

Nu raggas årets luciakandidater

ÅMÅL: Särskild värvning på Karlbergsgymnasiet

Det är dags att nominera kandidater till årets lucia i Åmål. Under torsdagen kommer delar av arrangörsgruppen att finnas på plats på Karlbergsgymnasiet för att ragga upp blivande lucior.

Åmåls församling, Åmåls kommun, Åmål Handel och Provinstidningen Dalsland gör gemensam sak i att försöka hitta årets lucia. Åsa Lindahl från PD och Johanna Friberg från Åmåls församling finns på torsdagen på Karlbergsgymnasiet där vem som helst kan komma förbi och nominera en luciakandidat.

Bjuder på pepparkakor

– Vi kommer att finnas där runt lunch och bjuda på pepparkakor och spela lite julmusik, säger Jessica Öberg Dagerbrant som är annonssäljare på PD. Det blev så himla bra förra året. Vi fick jättemånga anmälningar.

Vem som helst kan nomineras till lucia och det går naturligtvis bra att nominera sig själv. Vissa kriterier ska den blivande lucian dock uppfylla.

– Det är från 16 år och uppåt. Vi har ingen övre åldersgräns, säger Jessica Öberg Dagerbrant. Du måste kunna sjunga och vara bosatt i Åmåls kommun. Alla kandidater blir naturligtvis tillfrågade också om de kan tänka sig att ställa upp.

Åsa Lindahl och Johanna Friberg kommer att sitta i närheten av matsalen under dagen. För den som inte har möjlighet att ta sig till Karlbergsgymnasiet så går det fortfarande bra att lämna förslag per post. Antingen per e-post eller via talong i papperstidningen. Talongen kan postas till Provinstidningen Dalsland eller lämnas i brevlådan vid PD:s redaktion.

Åmåls församling, Åmåls kommun, Åmål Handel och Provinstidningen Dalsland gör gemensam sak i att försöka hitta årets lucia. Åsa Lindahl från PD och Johanna Friberg från Åmåls församling finns på torsdagen på Karlbergsgymnasiet där vem som helst kan komma förbi och nominera en luciakandidat.

Bjuder på pepparkakor

– Vi kommer att finnas där runt lunch och bjuda på pepparkakor och spela lite julmusik, säger Jessica Öberg Dagerbrant som är annonssäljare på PD. Det blev så himla bra förra året. Vi fick jättemånga anmälningar.

Vem som helst kan nomineras till lucia och det går naturligtvis bra att nominera sig själv. Vissa kriterier ska den blivande lucian dock uppfylla.

– Det är från 16 år och uppåt. Vi har ingen övre åldersgräns, säger Jessica Öberg Dagerbrant. Du måste kunna sjunga och vara bosatt i Åmåls kommun. Alla kandidater blir naturligtvis tillfrågade också om de kan tänka sig att ställa upp.

Åsa Lindahl och Johanna Friberg kommer att sitta i närheten av matsalen under dagen. För den som inte har möjlighet att ta sig till Karlbergsgymnasiet så går det fortfarande bra att lämna förslag per post. Antingen per e-post eller via talong i papperstidningen. Talongen kan postas till Provinstidningen Dalsland eller lämnas i brevlådan vid PD:s redaktion.