2015-09-16 09:44

2015-09-16 09:44

Lokala artister visar stort intresse för stödkonsert

MELLERUD: Insamling till flyktinghjälp

På söndag anordnas en stödgala för flyktingar i Mellerud. Riksspelmannen Alban Faust, vissångerskan Lotta Lagerlöf och folkrockgruppen Dearwoods är bara några av alla som uppträder på Kulturbruket under kvällen.

Bakom galan står privatpersonen Sara Albinsson, som har fått med sig Röda korset och Kulturbruket på Dal. Tillsammans har de bestämt att alla intäkter från entré- och fikaförsäljning oavkortat ska gå till den rikstäckande insamlingen ”Från flykt till framtid”.

Sedan arrangemanget offentliggjordes i mitten av förra veckan har telefonen gått varm hos Melleruds kultur- och fritidsutvecklare Lars Nilsson. Dels handlar det om lokala band som vill delta, dels har musiker hört av sig och beklagat att de inte kan medverka, eftersom de är redan är bokade på annat håll.

Olika meriter

Nu är programmet för stödgalan helt färdigt. De mest namnkunniga akterna som uppträder under kvällen är Alban Faust, Dearwoods och Lotta Lagerlöf. Var och en representerar sin egen stil. Medan riksspelmannen Alban Faust är en av de främsta kännarna av dalsländsk folkmusik, så har Lotta Lagerlöf bland annat meriter från Svensktoppen. På Kulturbruket uppträder hon tillsammans med maken Olli Lagerlöf.

Dearwoods består av tre instrumentalister som spelar akustisk, amerikansk musik.

Mycket sång

Solosångerskorna Signe Nilsson, Gun-Britt Gustafsson, Viktoria Wikmark, boogie woogie-pianisten Fredrik Almqvist och tre fjärdedelar av gruppen Sa :lami är också klara för stödgalan. Detsamma gäller för Mellerudsprofilen Anders Ljungqvist, som agerar konferencier.

Bakom galan står privatpersonen Sara Albinsson, som har fått med sig Röda korset och Kulturbruket på Dal. Tillsammans har de bestämt att alla intäkter från entré- och fikaförsäljning oavkortat ska gå till den rikstäckande insamlingen ”Från flykt till framtid”.

Sedan arrangemanget offentliggjordes i mitten av förra veckan har telefonen gått varm hos Melleruds kultur- och fritidsutvecklare Lars Nilsson. Dels handlar det om lokala band som vill delta, dels har musiker hört av sig och beklagat att de inte kan medverka, eftersom de är redan är bokade på annat håll.

Olika meriter

Nu är programmet för stödgalan helt färdigt. De mest namnkunniga akterna som uppträder under kvällen är Alban Faust, Dearwoods och Lotta Lagerlöf. Var och en representerar sin egen stil. Medan riksspelmannen Alban Faust är en av de främsta kännarna av dalsländsk folkmusik, så har Lotta Lagerlöf bland annat meriter från Svensktoppen. På Kulturbruket uppträder hon tillsammans med maken Olli Lagerlöf.

Dearwoods består av tre instrumentalister som spelar akustisk, amerikansk musik.

Mycket sång

Solosångerskorna Signe Nilsson, Gun-Britt Gustafsson, Viktoria Wikmark, boogie woogie-pianisten Fredrik Almqvist och tre fjärdedelar av gruppen Sa :lami är också klara för stödgalan. Detsamma gäller för Mellerudsprofilen Anders Ljungqvist, som agerar konferencier.