2015-09-12 13:25

2015-09-12 13:25

Åmåliterna femma i Motala

BOULE: Mästerskap i Östergötland

SPF Åmåliterna ställde upp med både damlag och herrlag i förbundsmästerskapet i boule. Bäst gick det för damerna, som gick till kvartsfinal.

Förra helgen tog Åmåliterna bussen till Motala för att tävla i ett förbundsmästerskap i boule. De åkte redan på fredagen för att de skulle hinna spana in tävlingsbanorna och känna på spelet.

Flest mixlag

På lördagsmorgonen inleddes tävlingarna. Sammanlagt deltog närmare 160 lag, från 52 föreningar i 21 olika distrikt. Klart populärast var det att spela i mixade lag. 78 mixlag, 42 damlag och 34 herrlag var anmälda. Alltså var det lika många mixlag som dam- och herrlag tillsammans.

Åmåliterna ställde upp med tre damlag och två herrlag.

Egentid

Matcherna avlöste varandra i fyra omgångar, fram till sen eftermiddag. När det var dags för kvällsvila, passade Åmåliterna på att besöka en av restaurangerna nere vid hamnen.

Åmåliter till slutspel

På söndagen var det dags för de två avslutande omgångarna. För att ta sig till slutspel behövde Åmåliterna placera sig bland de åtta bästa i sin grupp. Det lyckades ett av damlagen göra. Gun Johansson, Iris Granlund och Signe Frisk vann samtliga av sina gruppmatcher.

Slutade femma

I eftermiddagens kvartsfinal mötte Åmåliterna Blåelden från Slite. Åmålsdamerna lyckades inte hela vägen och förlorade matchen. Slutplaceringen för damerna blev en femte plats och med deras förlust avslutades årets förbundsmästerskap för Åmåliternas del.

Bäst av de båda herrlagen presterade Lars Gråberg, Sven-Göran Byh och Kjell Johanson som slutade på 22:a plats.

Förra helgen tog Åmåliterna bussen till Motala för att tävla i ett förbundsmästerskap i boule. De åkte redan på fredagen för att de skulle hinna spana in tävlingsbanorna och känna på spelet.

Flest mixlag

På lördagsmorgonen inleddes tävlingarna. Sammanlagt deltog närmare 160 lag, från 52 föreningar i 21 olika distrikt. Klart populärast var det att spela i mixade lag. 78 mixlag, 42 damlag och 34 herrlag var anmälda. Alltså var det lika många mixlag som dam- och herrlag tillsammans.

Åmåliterna ställde upp med tre damlag och två herrlag.

Egentid

Matcherna avlöste varandra i fyra omgångar, fram till sen eftermiddag. När det var dags för kvällsvila, passade Åmåliterna på att besöka en av restaurangerna nere vid hamnen.

Åmåliter till slutspel

På söndagen var det dags för de två avslutande omgångarna. För att ta sig till slutspel behövde Åmåliterna placera sig bland de åtta bästa i sin grupp. Det lyckades ett av damlagen göra. Gun Johansson, Iris Granlund och Signe Frisk vann samtliga av sina gruppmatcher.

Slutade femma

I eftermiddagens kvartsfinal mötte Åmåliterna Blåelden från Slite. Åmålsdamerna lyckades inte hela vägen och förlorade matchen. Slutplaceringen för damerna blev en femte plats och med deras förlust avslutades årets förbundsmästerskap för Åmåliternas del.

Bäst av de båda herrlagen presterade Lars Gråberg, Sven-Göran Byh och Kjell Johanson som slutade på 22:a plats.