2015-09-09 13:48

2015-09-09 13:48

Kulturministern sätter punkt

ÅMÅL–FENGERSFORS: Nationell konferens med landsbygdsfokus

Politiker, tjänstemän och kulturutövare sammanstrålar i dag på Karlbergsgymnasiet i Åmål för att delta i en nationell kulturkonferens. I morgon fortsätter och avslutas evenemanget på Not Quite i Fengersfors. Då ansluter kulturminister Alice Bah Kuhnke.

Kultur ökar kreativiteten, skapar tillväxt och bygger broar. Det menar organisationen Hela Sverige ska leva! Tillsammans med Åmåls kommun står den bakom dagens och morgondagens konferens i Åmål respektive Fengersfors. Programmet på Karlbergsgymnasiet kretsar i första hand kring fem tankesmedjor. En grupp ska exempelvis diskutera hur vi kan skapa lokal förankring och regional sammanhållning med hjälp av kultur.

Handelsprofessor talar

I morgon förflyttar sig hela konferensgänget till kulturcentret Not Quite i Fengersfors. Där ansluter bland andra Lars Strannegård, som till vardags är professor och rektor på Handelshögskolan i Stockholm. Han ska både hålla ett föredrag under rubriken ”Exakt hur mycket gör kulturen skillnad? – om sifferjakt och mätiver” och medverka i en paneldiskussion.

Hela konferensen avslutas en bit in på fredagseftermiddagen med ett scensamtal mellan Simon Roos, utvecklingschef i Halmstads kommun, och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP). Samtalet är inte öppet för allmänheten, utan bara för dem som har betalt deltagaravgift till konferensen.

Bah Kuhnke är även demokratiminister i den nuvarande regeringen.

Kultur ökar kreativiteten, skapar tillväxt och bygger broar. Det menar organisationen Hela Sverige ska leva! Tillsammans med Åmåls kommun står den bakom dagens och morgondagens konferens i Åmål respektive Fengersfors. Programmet på Karlbergsgymnasiet kretsar i första hand kring fem tankesmedjor. En grupp ska exempelvis diskutera hur vi kan skapa lokal förankring och regional sammanhållning med hjälp av kultur.

Handelsprofessor talar

I morgon förflyttar sig hela konferensgänget till kulturcentret Not Quite i Fengersfors. Där ansluter bland andra Lars Strannegård, som till vardags är professor och rektor på Handelshögskolan i Stockholm. Han ska både hålla ett föredrag under rubriken ”Exakt hur mycket gör kulturen skillnad? – om sifferjakt och mätiver” och medverka i en paneldiskussion.

Hela konferensen avslutas en bit in på fredagseftermiddagen med ett scensamtal mellan Simon Roos, utvecklingschef i Halmstads kommun, och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP). Samtalet är inte öppet för allmänheten, utan bara för dem som har betalt deltagaravgift till konferensen.

Bah Kuhnke är även demokratiminister i den nuvarande regeringen.