2015-09-04 18:56

2015-09-04 18:56

Dalslands korp fyra bland nationalfåglar

SVERIGE: Sverige

Korpen slutade på fjärde plats när Sveriges nationalfågel utsågs. Koltrasten vann.

Dalslands landskapsdjur, tillika landskapsfågel, korpen var med till final när det gällde att utse Sveriges nationelfågel. På fredagskvällen presenterades den slutliga omröstningen, i samband med Falsterbo bird show som hålls denna helg nere i Skåne.

Koltrasten vann och korpen slutade fyra.

– Jag hade för egen del röstat på korpen, som ju är en fågel som hör hemma i den nordiska mytologin, säger Sveriges Ornitologiska förening Dennis Kraft till PD. Och korpen stod sig senstationellt bra i konkurrensen.

Nationalfågeln utses av Sveriges Ornitoligiska förening och omröstningen har fått sttor uppmärksamhet över hela landet.

Koltrasten fick flest röster, före skatan, blåmesen och korpen.

Dalslands landskapsdjur, tillika landskapsfågel, korpen var med till final när det gällde att utse Sveriges nationelfågel. På fredagskvällen presenterades den slutliga omröstningen, i samband med Falsterbo bird show som hålls denna helg nere i Skåne.

Koltrasten vann och korpen slutade fyra.

– Jag hade för egen del röstat på korpen, som ju är en fågel som hör hemma i den nordiska mytologin, säger Sveriges Ornitologiska förening Dennis Kraft till PD. Och korpen stod sig senstationellt bra i konkurrensen.

Nationalfågeln utses av Sveriges Ornitoligiska förening och omröstningen har fått sttor uppmärksamhet över hela landet.

Koltrasten fick flest röster, före skatan, blåmesen och korpen.