2015-08-28 06:00

2015-08-28 06:00

Man måste besöka apoteket ofta

PD-insändare

Omöjligt

Kommentar till signaturen Jäger, angående apoteket i Åmål:

Du har helt rätt i att det på skvallervägen hörs att det inte fungerar för oss mäniskor heller. Många av Åmåls kommuns innevånare får ta en tur till grannstaden Säffle för att få ut sina mediciner. Detta går ju bra för det som har bil, men är man utan ett sådant fordon så får man finna sig i att besöka apoteket här i Åmål.

Detta apotek får man ofta besöka, inte en utan två gånger, då de mediciner man ska ha inte finns hemma, utan det ska beställas och detta tar ju några dagar. Och detta apotek som inte är handikappanpassat, så den som är handikappad har inte stora möjligheter att ta sig in, för apoteket är fullt av skönhetsmedel och diverse olika saker, så det är svårt och nästan omöjligt att åka in med till exempel en permobil eller en större barnvagn. Det är ju också så att kommunen har en stor äldre grupp av innevånare och dessa är ju mycket ofta behov av medeciner av olika slag.


Margita

Kommentar till signaturen Jäger, angående apoteket i Åmål:

Du har helt rätt i att det på skvallervägen hörs att det inte fungerar för oss mäniskor heller. Många av Åmåls kommuns innevånare får ta en tur till grannstaden Säffle för att få ut sina mediciner. Detta går ju bra för det som har bil, men är man utan ett sådant fordon så får man finna sig i att besöka apoteket här i Åmål.

Detta apotek får man ofta besöka, inte en utan två gånger, då de mediciner man ska ha inte finns hemma, utan det ska beställas och detta tar ju några dagar. Och detta apotek som inte är handikappanpassat, så den som är handikappad har inte stora möjligheter att ta sig in, för apoteket är fullt av skönhetsmedel och diverse olika saker, så det är svårt och nästan omöjligt att åka in med till exempel en permobil eller en större barnvagn. Det är ju också så att kommunen har en stor äldre grupp av innevånare och dessa är ju mycket ofta behov av medeciner av olika slag.


Margita