2015-08-17 13:59

2015-08-17 13:59

Blev medaljlös i Brasilien

YRKES-VM: Åmålsbon Jimmie Karlsson utmanade svetsareliten

Det ville sig inte riktigt för svetsaren Jimmie Karlsson från Åmål under yrkes-VM i Brasilien. Insatsen räckte till tolfte plats i tuffast tänkbara motstånd.

I söndags avslutades den 43:e upplagan av yrkes-VM i den brasilianska staden Sao Paolo. Visserligen blev det inga svenska guldmedaljer, men många blågula deltagare lyckades knipa hyfsat framskjutna placeringar inom sina respektive grenar. Till den kategorin hör bland andra svetsaren Jimmie Karlsson, som slutade tolva av totalt 38 svetsare som kom till start i mästerskapet.

Sju moment

Svetstävlingen pågick under fyra dagar och bestod av sju moment. Deltagarna fick lägga upp arbetet som de själva ville, så länge de höll sig inom tidsramen, som var satt till 18 timmar. När den preliminära jurybedömningen presenterades på söndagen stod det klart att Jimmie Karlsson inte skulle få med sig någon medalj hem till Åmål. Guldet delades i stället av en kines och en brasilianare, medan bronset gick till Thailand. Asiater brukar av tradition vara svårslagna i VM-sammanhang.

Tre på pallen

Sammanlagt 1 189 unga yrkesutövare från hela världen tävlade i 27 grenar i Sao Paolo. Jimmie Karlsson var en av 29 personer som ingick i det svenska landslaget. Bäst gick det för fordonslackeraren Frida Gustafsson och dekoratören Sara Andersson som knep varsin silvermedalj, medan hudterapeuten Emmastina Dannered kom trea i sin klass.

Klar sedan länge

Syftet med yrkes-VM är att höja statusen, intresset och kvaliteten på de deltagande yrkesutbildningarna. Jimmie Karlsson kvalificerade till Brasilien redan i fjol genom att vinna SM i svetsning. Däremellan gjorde han även bra ifrån sig vid EM i Frankrike och NM i Norge. Båda gångerna hamnade han på andra plats.

I söndags avslutades den 43:e upplagan av yrkes-VM i den brasilianska staden Sao Paolo. Visserligen blev det inga svenska guldmedaljer, men många blågula deltagare lyckades knipa hyfsat framskjutna placeringar inom sina respektive grenar. Till den kategorin hör bland andra svetsaren Jimmie Karlsson, som slutade tolva av totalt 38 svetsare som kom till start i mästerskapet.

Sju moment

Svetstävlingen pågick under fyra dagar och bestod av sju moment. Deltagarna fick lägga upp arbetet som de själva ville, så länge de höll sig inom tidsramen, som var satt till 18 timmar. När den preliminära jurybedömningen presenterades på söndagen stod det klart att Jimmie Karlsson inte skulle få med sig någon medalj hem till Åmål. Guldet delades i stället av en kines och en brasilianare, medan bronset gick till Thailand. Asiater brukar av tradition vara svårslagna i VM-sammanhang.

Tre på pallen

Sammanlagt 1 189 unga yrkesutövare från hela världen tävlade i 27 grenar i Sao Paolo. Jimmie Karlsson var en av 29 personer som ingick i det svenska landslaget. Bäst gick det för fordonslackeraren Frida Gustafsson och dekoratören Sara Andersson som knep varsin silvermedalj, medan hudterapeuten Emmastina Dannered kom trea i sin klass.

Klar sedan länge

Syftet med yrkes-VM är att höja statusen, intresset och kvaliteten på de deltagande yrkesutbildningarna. Jimmie Karlsson kvalificerade till Brasilien redan i fjol genom att vinna SM i svetsning. Däremellan gjorde han även bra ifrån sig vid EM i Frankrike och NM i Norge. Båda gångerna hamnade han på andra plats.