2015-08-14 11:07

2015-08-14 11:07

Tå amputerades efter läkarmiss

ÅMÅL

Trots att cirkulationen i benet var nedsatt beslutade läkare vid Norra Älvsborgs Länssjukhus att ta bort en Åmålsbos tånagel, eftersom tån var svullen och det hade bildats var under nageln.

Nu får vårdgivaren kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, då förfarandet gjorde att tån försämrades. IVO anser att ingreppet inte skedde i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet. Även den medicinskt ansvarige på sjukhuset kritiserar akoutläkarens förfarande. Han anser att läkaren skulle ha konsulterat en erfaren kirurg, innan ingreppet gjordes.

Åmålsbon fick senare amputera tån. IVO anser att det är tänkbart, men inte säkert, att tån hade kunnat räddas om läkarna hade agerat på ett annat sätt.

Nu får vårdgivaren kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, då förfarandet gjorde att tån försämrades. IVO anser att ingreppet inte skedde i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet. Även den medicinskt ansvarige på sjukhuset kritiserar akoutläkarens förfarande. Han anser att läkaren skulle ha konsulterat en erfaren kirurg, innan ingreppet gjordes.

Åmålsbon fick senare amputera tån. IVO anser att det är tänkbart, men inte säkert, att tån hade kunnat räddas om läkarna hade agerat på ett annat sätt.