2015-07-28 12:49

2015-07-28 12:49

Intresset för loppis på Lilla Bräcke har minskat

ÅNIMSKOG: Få utställare och besökare

I lördags arrangerade Grane IK sin årliga loppis på Lilla Bräcke. Intresset för arrangemanget har dock minskat på senare år.
– Det är inte lika mycket folk som det har varit, säger Mikael Norén i Grane IK.

I drygt tio år har Grane IK arrangerat en loppmarknad på Lilla Bräcke under sista lördagen i juli. Bakgrunden är att många invånare från Ånimskog brukade skänka föremål de inte längre hade nytta av till föreningen. För att dra in pengar till föreningen startade Grane IK en årlig loppis. Numera är det inte längre föreningen som säljer sina grejer. I stället är det privatpersoner som hyr bord eller bakluckeplatser.

Få besökare

Efterfrågan på att stå som utställare och att besöka loppisen verkar dock ha minskat.

– Jag tycker att det var dåligt med både loppisstånd och besökare i år, säger Inger Larsson som brukar gå på Grane IK:s loppis.

Annat lockade

En anledning till minskningen kan vara att det var mycket på gång i helgen runt om i Åmåls kommun med omnejd. Det var slåttergille i Petersborg, Edsleskog, pridefestival i Säffle, vikingating i Nysäter och långlördag i Åmåls centrum.

– Jag vet att några av de som vanligtvis har loppisbord utanför Kulturmagasinet, brukar vara med på loppisen här på Bräcke. Men när de får chansen att stå framför biblioteket, vilket de får under långlördagen, så stannar de kvar i Åmål, säger Mikael Norén i Grane IK.

Uppskattar med våfflor

Som utställare kunde man antingen stå inne, ute under ett partytält eller vid en baklucka. Totalt var det fyra som hade bakluckeloppis, två som stod ute och 13 som hade hyrt ett bord inne i logen.

Mikael Norén säger att det är svårt att uppskatta hur många besökare som kom i år eftersom människor hela tiden strömmade in och ut ur lokalen. Han kan i alla fall konstatera att det var en minskning mot förra året.

– Det går att uppskatta i runda svängar med hur många våfflor vi säljer i kafeterian. I fjol sålde vi cirka 110 våfflor. I år sålde vi nog 75, säger han.

Nöjda utställare

Trots ett minskat intresse från allmänheten, var utställarna nöjda.

– Jag hörde inte någon som var missnöjd. Alla sålde av sina grejer och gick runt ekonomiskt, säger Mikael Norén.

I drygt tio år har Grane IK arrangerat en loppmarknad på Lilla Bräcke under sista lördagen i juli. Bakgrunden är att många invånare från Ånimskog brukade skänka föremål de inte längre hade nytta av till föreningen. För att dra in pengar till föreningen startade Grane IK en årlig loppis. Numera är det inte längre föreningen som säljer sina grejer. I stället är det privatpersoner som hyr bord eller bakluckeplatser.

Få besökare

Efterfrågan på att stå som utställare och att besöka loppisen verkar dock ha minskat.

– Jag tycker att det var dåligt med både loppisstånd och besökare i år, säger Inger Larsson som brukar gå på Grane IK:s loppis.

Annat lockade

En anledning till minskningen kan vara att det var mycket på gång i helgen runt om i Åmåls kommun med omnejd. Det var slåttergille i Petersborg, Edsleskog, pridefestival i Säffle, vikingating i Nysäter och långlördag i Åmåls centrum.

– Jag vet att några av de som vanligtvis har loppisbord utanför Kulturmagasinet, brukar vara med på loppisen här på Bräcke. Men när de får chansen att stå framför biblioteket, vilket de får under långlördagen, så stannar de kvar i Åmål, säger Mikael Norén i Grane IK.

Uppskattar med våfflor

Som utställare kunde man antingen stå inne, ute under ett partytält eller vid en baklucka. Totalt var det fyra som hade bakluckeloppis, två som stod ute och 13 som hade hyrt ett bord inne i logen.

Mikael Norén säger att det är svårt att uppskatta hur många besökare som kom i år eftersom människor hela tiden strömmade in och ut ur lokalen. Han kan i alla fall konstatera att det var en minskning mot förra året.

– Det går att uppskatta i runda svängar med hur många våfflor vi säljer i kafeterian. I fjol sålde vi cirka 110 våfflor. I år sålde vi nog 75, säger han.

Nöjda utställare

Trots ett minskat intresse från allmänheten, var utställarna nöjda.

– Jag hörde inte någon som var missnöjd. Alla sålde av sina grejer och gick runt ekonomiskt, säger Mikael Norén.