2015-07-26 14:41

2015-07-26 14:41

Allsång och stämsång i Kulturmagasinet

ÅMÅL

Bente Hjelms allsångskväll fick flytta inomhus. Men i Kulturmagasinet spreds värmen.

Ett 50-tal personer hade trotsat vädret och kommit till Kulturmagasinet för att sjunga allsång i Åmål på lördagskvällen. Sommarvärmen vill inte infinna sig och det som var tänkt att vara en mysig happening i Örnäsparken fick flyttas till Kulturmagasinet, där det var kallt och rått och mörkt.

Men värmen speds från scenen varifrån Bente Hjelm ledde allsången, tillsammans med Ralf Wennberg på gitarr och diverse elektroniska instrument, tillsammans med Janne Lext på saxofon. Han fick också fick tillfälle att dra några solon.

En trivsam kväll

Ett 50-tal personer hade kommit och det blev en trivsam kväll tillsammans med Bente Hjelm och gästartister. Av allsångslåtarnas som bjöds ut var många gamla kända örhängen, men det fanns också lite udda inslag.

Tidigare radioprataren Bente Hjelm bjöd exempelvis på nummer från Framåt Fredag-gänget, bland annat ”Mina ben dom är jättevita” – en annorlunda och passande text till schalgermelodin ”La dolce vita”.

Publiken var med på noterna hela vägen.

För skönsången denna kväll stod Karlbergsleverna Mathilda Eriksson, Klara Bernson, Moa Lagerlöf och Emelie Höjdén från Åmål som var någtra av gästaristerna för kvällen. Bland annat gjorde de en fantastiskt fin version av Lasse Berghagens ”En kväll i juni” med Klara Bernson på vacker solosång. Bara det var värt entrépengen.

Ett 50-tal personer hade trotsat vädret och kommit till Kulturmagasinet för att sjunga allsång i Åmål på lördagskvällen. Sommarvärmen vill inte infinna sig och det som var tänkt att vara en mysig happening i Örnäsparken fick flyttas till Kulturmagasinet, där det var kallt och rått och mörkt.

Men värmen speds från scenen varifrån Bente Hjelm ledde allsången, tillsammans med Ralf Wennberg på gitarr och diverse elektroniska instrument, tillsammans med Janne Lext på saxofon. Han fick också fick tillfälle att dra några solon.

En trivsam kväll

Ett 50-tal personer hade kommit och det blev en trivsam kväll tillsammans med Bente Hjelm och gästartister. Av allsångslåtarnas som bjöds ut var många gamla kända örhängen, men det fanns också lite udda inslag.

Tidigare radioprataren Bente Hjelm bjöd exempelvis på nummer från Framåt Fredag-gänget, bland annat ”Mina ben dom är jättevita” – en annorlunda och passande text till schalgermelodin ”La dolce vita”.

Publiken var med på noterna hela vägen.

För skönsången denna kväll stod Karlbergsleverna Mathilda Eriksson, Klara Bernson, Moa Lagerlöf och Emelie Höjdén från Åmål som var någtra av gästaristerna för kvällen. Bland annat gjorde de en fantastiskt fin version av Lasse Berghagens ”En kväll i juni” med Klara Bernson på vacker solosång. Bara det var värt entrépengen.