2015-07-17 09:42

2015-07-17 09:42

Dalsland gästas av hyllad kultur

MELLERUD: Komik, musik och allvar på Kulturbruket i höst

Nu är höstens program satt för Kulturbruket på Dal i Mellerud. Det blir en blandning med alltifrån jazzmusik till teater med humorfenomenet Kjell-Åke i Myra.

Först ut på programmet i höst är jazzsångerskan Anna Lundqvist från Mellerud som i år firar tioårsjubileum med sitt band Anna Lundqvist Quintet. ALQ har lovordats för sin musik i press och radio över hela världen. Bandet har fått beröm för sitt samspel och sin starka intuition som ger varje spelning en egen ton.

Helge Skoogs tolkning av Harry Martinssons ”Aniara” är ett annat kulturinslag som har rosats för sin kvalitet. Skådespelaren tar upp ämnen som atomkrig, miljöhot och folkförflyttningar med en direkt publikkontakt och många komiska inslag.

För den historieintresserade kommer Herman Lindqvist och föreläser om sin nya bok ”Våra kolonier, de vi hade och de som aldrig blev av”. Inte heller behöver den bilintresserade känna sig bortglömd. Bosse ”Bildoktorn” Andersson kommer och berättar om sina många möten med människor och bilar från världens alla hörn.

Sudda bort din sura min

Om novemberdepressionen knackar på dörren finns botemedlet på Kulturbruket. Kjell-Åke i Myra kommer med succéföreställningen ”Härifrån te Metbäcken” som har regisserats av Sissela Kyle. Föreställningen som bland annat lyfter jämställdhet, återvinning och övervakning har spelat för utsålda hus i Värmland. Kjell-Åkes uppträdande bjuder på värme och komik likväl som allvar och världsaktuella ämnen.

Först ut på programmet i höst är jazzsångerskan Anna Lundqvist från Mellerud som i år firar tioårsjubileum med sitt band Anna Lundqvist Quintet. ALQ har lovordats för sin musik i press och radio över hela världen. Bandet har fått beröm för sitt samspel och sin starka intuition som ger varje spelning en egen ton.

Helge Skoogs tolkning av Harry Martinssons ”Aniara” är ett annat kulturinslag som har rosats för sin kvalitet. Skådespelaren tar upp ämnen som atomkrig, miljöhot och folkförflyttningar med en direkt publikkontakt och många komiska inslag.

För den historieintresserade kommer Herman Lindqvist och föreläser om sin nya bok ”Våra kolonier, de vi hade och de som aldrig blev av”. Inte heller behöver den bilintresserade känna sig bortglömd. Bosse ”Bildoktorn” Andersson kommer och berättar om sina många möten med människor och bilar från världens alla hörn.

Sudda bort din sura min

Om novemberdepressionen knackar på dörren finns botemedlet på Kulturbruket. Kjell-Åke i Myra kommer med succéföreställningen ”Härifrån te Metbäcken” som har regisserats av Sissela Kyle. Föreställningen som bland annat lyfter jämställdhet, återvinning och övervakning har spelat för utsålda hus i Värmland. Kjell-Åkes uppträdande bjuder på värme och komik likväl som allvar och världsaktuella ämnen.