2015-07-17 11:42

2015-07-17 11:42

Blåstes på 3 000 kronor över nätet

ÅMÅL

En 18-årig man från Åmål har blivit utsatt för ett internetbedrägeri. Mannen betalade 3 000 kronor för en tv-spelskonsol till en kvinna efter att ha sett en annons på Blocket, men någon konsol dök aldrig upp.

Kvinnan, som inte är hemmahörande i Åmåls kommun, hade enligt mannen uppträtt trovärdigt och hade bland annat skickat en bild på sitt körkort. Kvinnan är dömd för 37 internetbedrägerier sedan tidigare och hon har under de senaste veckorna åter varit väldigt aktiv med annonser på nätet.

– De som utför de här brotten kan vara oerhört förslagna. Även om man är van vid den här världen, som den här killen är, så kan man åka dit. Det är något av en ny typ av brottslighet, men polisen har blivit bättre på dessa typer av brott och det finns numera särskilda verksamheter som arbetar med internetbedrägeri. Om man blir utsatt så ska man anmäla det till polisen, säger Peter Torstensson, polis i Åmål.

En 18-årig man från Åmål har blivit utsatt för ett internetbedrägeri. Mannen betalade 3 000 kronor för en tv-spelskonsol till en kvinna efter att ha sett en annons på Blocket, men någon konsol dök aldrig upp.

Kvinnan, som inte är hemmahörande i Åmåls kommun, hade enligt mannen uppträtt trovärdigt och hade bland annat skickat en bild på sitt körkort. Kvinnan är dömd för 37 internetbedrägerier sedan tidigare och hon har under de senaste veckorna åter varit väldigt aktiv med annonser på nätet.

– De som utför de här brotten kan vara oerhört förslagna. Även om man är van vid den här världen, som den här killen är, så kan man åka dit. Det är något av en ny typ av brottslighet, men polisen har blivit bättre på dessa typer av brott och det finns numera särskilda verksamheter som arbetar med internetbedrägeri. Om man blir utsatt så ska man anmäla det till polisen, säger Peter Torstensson, polis i Åmål.