2015-07-10 11:25

2015-07-10 11:25

Hög klass på damerna

ÅMÅL: Ladies Night inledde bluesfesten

När Åmåls bluesfest inleddes i Kulturmagasinet var det damerna som stod för hela showen. Tjejerna i Among Lynx tilldelades bluesfestivalens Junior Blues Prize till egen och publikens glädje.

Åmåls Bluesfest inleddes på torsdagskvällen med traditionsenlig invigningskonsert och då var det kvinnorna som dominerade. Shoutin Red, Among Lynx, Ladies got the blues och Sofie Reed radade upp bluespärlor under öppningskvällen.

– Härligt att få inleda bluesfesten med en kväll med bara tjejer, sa bluesmannen Nils Lönnsjö.

Galet glada

Senare under kvällen delade han ut årets Junior Blues Prize till bandet Among Lynx: Moa Brandt, Tove Brandt, Elin Öberg och Evami Ringkvist. Som blev helt galet glada.

– De får priset för att de är så bra, säger Nils Lönnsjö. Among Lynx har blues i botten och blandar med americana och lite rock. Precis vad bluesfesten behöver för att kanske locka till sig fler unga. Det här bandet ger kanske gubbarna lite att tänka på, de som bara vill ha sin Chicago-blues

Among Lynx bildades för blott ett och ett halvt år sedan av ett gäng musikaliska tjejer som träffat varandra i olika sammanhang. Nu fick de tillsammans ta emot bluespriset och en check på 4 000 kronor.

”Helt fantastiskt”

– Det kändes helt fantastiskt. Vi funderade innan på om vi kanske kunde få priset, men visste inte Att verkligen få priset var jätteroligt, säger Elin Öberg som spelar munspel och sjunger.

Invigningskvällen inleddes stämningsfullt med fjolårets juniorpristagare Shoutin Red, alias Felicia Nielsen. Hon plockade faktist upp en karl på scenen. Bill Öhrström förstärkte med sitt munspel.

Efter Among Lynx stannade några av bandmedlemmarna kvar för att ingå i de svenska bluestjejernas egen supergrupp Ladies got the blues, som bjöd på ett fantastiskt sväng. Sångerskorna Ida Bang och Lisa Lystam briljerade.

Sofie Reed avslutade kvällen, bland annat tillsammans med sångerskan Erica Brown.

Åmåls Bluesfest inleddes på torsdagskvällen med traditionsenlig invigningskonsert och då var det kvinnorna som dominerade. Shoutin Red, Among Lynx, Ladies got the blues och Sofie Reed radade upp bluespärlor under öppningskvällen.

– Härligt att få inleda bluesfesten med en kväll med bara tjejer, sa bluesmannen Nils Lönnsjö.

Galet glada

Senare under kvällen delade han ut årets Junior Blues Prize till bandet Among Lynx: Moa Brandt, Tove Brandt, Elin Öberg och Evami Ringkvist. Som blev helt galet glada.

– De får priset för att de är så bra, säger Nils Lönnsjö. Among Lynx har blues i botten och blandar med americana och lite rock. Precis vad bluesfesten behöver för att kanske locka till sig fler unga. Det här bandet ger kanske gubbarna lite att tänka på, de som bara vill ha sin Chicago-blues

Among Lynx bildades för blott ett och ett halvt år sedan av ett gäng musikaliska tjejer som träffat varandra i olika sammanhang. Nu fick de tillsammans ta emot bluespriset och en check på 4 000 kronor.

”Helt fantastiskt”

– Det kändes helt fantastiskt. Vi funderade innan på om vi kanske kunde få priset, men visste inte Att verkligen få priset var jätteroligt, säger Elin Öberg som spelar munspel och sjunger.

Invigningskvällen inleddes stämningsfullt med fjolårets juniorpristagare Shoutin Red, alias Felicia Nielsen. Hon plockade faktist upp en karl på scenen. Bill Öhrström förstärkte med sitt munspel.

Efter Among Lynx stannade några av bandmedlemmarna kvar för att ingå i de svenska bluestjejernas egen supergrupp Ladies got the blues, som bjöd på ett fantastiskt sväng. Sångerskorna Ida Bang och Lisa Lystam briljerade.

Sofie Reed avslutade kvällen, bland annat tillsammans med sångerskan Erica Brown.