2015-07-08 18:19

2015-07-08 18:31

Kanalyran firades i tre dagar

MELLERUD: Starka män, gulliga kaniner och mycket musik

Kanalyran i Mellerud blev en mycket het tillställning där skuggplatser var eftertraktade. I tre dagar pågick ett späckat program med allt från söta kaniner till muskelpumpade män.

Starke man-tävlingen är av tradition ett av Kanalyrans huvudnummer. I år, vid 20-årsjubileet, samlade tävlingen 14 deltagare. Efter fem deltävlingar stod Lars Andersson från Dals Långed som slutsegrare, med Anders Nilsson, Nässjö, som tvåa och Linus Eriksson, Dals Långed, som trea.

Yrans två första dagar, fredag och lördag, hölls i Melleruds centrum innan arrangemanget flyttade till Dalsland Center för söndagen.

Mycket musik

Kanalyran innehöll som vanligt mycket musikunderhållning, utställningar och aktiviteter. Här pågick såväl tunnbrödsbakning och korvätartävling som loppmarknad och veteranfordonsvisning. För barnen fanns bland mycket annat stora uppblåsbara hinderbanor att klättra på och vattenbollar att springa i. Populärt var också Tvåstads kaninavelsförenings tält, där det fanns möjlighet att både klappa och prova på kaninhoppning.

Starke man-tävlingen är av tradition ett av Kanalyrans huvudnummer. I år, vid 20-årsjubileet, samlade tävlingen 14 deltagare. Efter fem deltävlingar stod Lars Andersson från Dals Långed som slutsegrare, med Anders Nilsson, Nässjö, som tvåa och Linus Eriksson, Dals Långed, som trea.

Yrans två första dagar, fredag och lördag, hölls i Melleruds centrum innan arrangemanget flyttade till Dalsland Center för söndagen.

Mycket musik

Kanalyran innehöll som vanligt mycket musikunderhållning, utställningar och aktiviteter. Här pågick såväl tunnbrödsbakning och korvätartävling som loppmarknad och veteranfordonsvisning. För barnen fanns bland mycket annat stora uppblåsbara hinderbanor att klättra på och vattenbollar att springa i. Populärt var också Tvåstads kaninavelsförenings tält, där det fanns möjlighet att både klappa och prova på kaninhoppning.