2015-07-07 10:14

2015-07-07 10:14

Kvinnliga sångare sätter färg på kvällskonserter

ÅMÅL-ÅNIMSKOG: Tre gånger två i kyrkor

I morgon och på torsdag ges det sommarkvällskonserter i Åmåls respektive Ånimskogs kyrka. Båda spelningarna präglas av sångerskor som är ganska välbekanta i våra trakter.

Morgondagens konsert i Åmåls kyrka kallas kort och gott för ”Aftontoner”. Bland annat bjuds det på nyskriven musik av kompositören Lars Jansson med texter av Bertil Pettersson och Tomas Tranströmer. För framförandet svarar flöjtisten Hannah Törnell Wettermark, pianisten Per Östlund och sopranen Rodhe Andersson. Den sistnämnda arbetar till vardags som musiker i Åmåls församling.

Hannah Törnell Wettermark kommer ursprungligen från Åmål, men bor numera i Tyresö utanför Stockholm. Där har hon spelat både med jazziga och klassiska konstellationer.

Veteranen i gänget, Per Östlund, har bland annat undervisat på Geijerskolan i Ransäter.

Gick gospellinje

Torsdagens konsert i Ånimskogs kyrka kallas för ”Stämning”. Programmet bjuder på en blandning av psalmer och visor i ny dager. För framförandet svarar Karolina Larsson Trio, en akustisk konstellation som behärskar de flesta tänkbara genrer. Frontfiguren Karolina Larsson själv är en erfaren sångerska och körledare som har stor vana vid att sjunga på allt från bröllop och begravningar till gudstjänster och gospelkonserter. Vid sin sida har hon gitarristen Jonas Rudolw och kontrabasisten Hugo Lundvall. Trion träffades på Glimåkra folkhögskolas gospellinje 2008 och har sedan dess spelat mycket tillsammans, bland annat på musikhögskolan i Malmö där alla tre har studerat.

Morgondagens konsert i Åmåls kyrka kallas kort och gott för ”Aftontoner”. Bland annat bjuds det på nyskriven musik av kompositören Lars Jansson med texter av Bertil Pettersson och Tomas Tranströmer. För framförandet svarar flöjtisten Hannah Törnell Wettermark, pianisten Per Östlund och sopranen Rodhe Andersson. Den sistnämnda arbetar till vardags som musiker i Åmåls församling.

Hannah Törnell Wettermark kommer ursprungligen från Åmål, men bor numera i Tyresö utanför Stockholm. Där har hon spelat både med jazziga och klassiska konstellationer.

Veteranen i gänget, Per Östlund, har bland annat undervisat på Geijerskolan i Ransäter.

Gick gospellinje

Torsdagens konsert i Ånimskogs kyrka kallas för ”Stämning”. Programmet bjuder på en blandning av psalmer och visor i ny dager. För framförandet svarar Karolina Larsson Trio, en akustisk konstellation som behärskar de flesta tänkbara genrer. Frontfiguren Karolina Larsson själv är en erfaren sångerska och körledare som har stor vana vid att sjunga på allt från bröllop och begravningar till gudstjänster och gospelkonserter. Vid sin sida har hon gitarristen Jonas Rudolw och kontrabasisten Hugo Lundvall. Trion träffades på Glimåkra folkhögskolas gospellinje 2008 och har sedan dess spelat mycket tillsammans, bland annat på musikhögskolan i Malmö där alla tre har studerat.