2015-07-07 13:00

2015-07-07 13:12

Bluestoner på Kungsberget

ÅMÅL: Sjätte året för kyrkobluesen

Det är sjätte året som Åmåls kyrkor i samarbete medverkar på Åmåls bluesfest. Rev Curt & Troublemakers, Kiralina Salandy & Slim's Gospel Train och Anders Pettersson kommer att stå för musiken på Kungsberget.

Rev Curt & Troublemakers kommer att vara något av ett husband under bluesen på Kungsberget. Bandet består av Curt Ahnlund på gitarr och munspel, Jesper Kviberg på trummor och Fredrik Karnell på bas. Bandet gör sitt första framträdande under torsdagens bluesmässa och spelar sedan på Kungsberget alla dagar fram till och med söndag.

Det blir dubbla framträdanden för bandet under fredagen, då de även spelar under frukosten, och på lördagen då de medverkar på gatubluesen.

Under fredagen blir det dessutom konsert med trubaduren, poeten och bluessångaren Anders Pettersson, och under lördagen framträder Kiralina Salandy & Slim's Gospel Train som även kommer att medverka vid bluesfestens avslutande gospelkonsert.

Spelat med Peters

Per ”Slim” Notini debuterade som gospelpianist när han ackompanjerade Cyndee Peters under hennes konserter i mitten av 1970-talet. Han grundade Slim's Gospel Train 2005 och han träffade 2013 kanadensiska Kiralina Salandy som sedan började sjunga med bandet. Gospel direkt från hjärtat utlovas.

Det bjuds även på brassmusik på Frälsningsarméns utescen under fredagen och lördagen.

Rev Curt & Troublemakers kommer att vara något av ett husband under bluesen på Kungsberget. Bandet består av Curt Ahnlund på gitarr och munspel, Jesper Kviberg på trummor och Fredrik Karnell på bas. Bandet gör sitt första framträdande under torsdagens bluesmässa och spelar sedan på Kungsberget alla dagar fram till och med söndag.

Det blir dubbla framträdanden för bandet under fredagen, då de även spelar under frukosten, och på lördagen då de medverkar på gatubluesen.

Under fredagen blir det dessutom konsert med trubaduren, poeten och bluessångaren Anders Pettersson, och under lördagen framträder Kiralina Salandy & Slim's Gospel Train som även kommer att medverka vid bluesfestens avslutande gospelkonsert.

Spelat med Peters

Per ”Slim” Notini debuterade som gospelpianist när han ackompanjerade Cyndee Peters under hennes konserter i mitten av 1970-talet. Han grundade Slim's Gospel Train 2005 och han träffade 2013 kanadensiska Kiralina Salandy som sedan började sjunga med bandet. Gospel direkt från hjärtat utlovas.

Det bjuds även på brassmusik på Frälsningsarméns utescen under fredagen och lördagen.