2015-06-29 16:20

2015-06-29 16:20

Kommunen tappar toppchefer i sommar

ÅMÅL: Uppsägningar och pensionsavgång

Tre topptjänstemän inom Åmåls kommun slutar i sommar. Två har fått jobb på annan ort och en går i pension.

– Vi har fått in flera intressanta ansökningar, säger kommunchefen Jeanette Lämmel, som inte känner någon rekryteringsstress.

Sedan tidigare är det känt att Gunnar Erlandsson går i pension i augusti. Därmed behöver kommunen rekrytera en ny chef för vård- och omsorgsförvaltningen. Tjänsten annonserades ut i maj och har gett ett antal intressanta jobbansökningar.

– De flesta ansökningarna kommer från personer som bor utanför kommunen, säger Jeanette Lämmel.

Liknande jobb väntar

Ungefär samtidigt som jakten efter en ersättare till Gunnar Erlandsson inleddes blev det också klart att kommunen förlorar sin chef för integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, Ivan Stipic. Han valde själv att säga upp sig till förmån för ett liknande jobb i Göteborg. Både Erlandsson och Stipic gör sina sista arbetsdagar i Åmål i slutet av augusti. Samma månad slutar även Patrik Eurenius, kommunens ekonomichef.

– Patrik kommer att gå vidare till ett annat jobb i en annan kommun, som ligger närmare hans hemort på Västkusten, säger Jeanette Lämmel.

Sedan Eurenius började arbeta för Åmåls kommun i september 2011 har han veckopendlat från Halland.

Eftersom det var ganska nyligen som ekonomichefen lämnade in sin avskedsansökan har det ännu inte hunnit läggas ut någon jobbannons.

– En sådan kommer inom kort, säger Jeanette Lämmel, som menar att det inte finns någon anledning att stressa.

Tillfälliga lösningar

– Om det blir ett mellanrum innan de nya cheferna kommer på plats, så har vi tillförordnade som kan kliva in tillfälligt, säger hon.

Alla cheferna som nu försvinner har varit i Åmål ganska korta perioder. Först kom Patrik Eurenius, sedan Gunnar Erlandsson och sist Ivan Stipic. Erlandsson började som socialchef i augusti 2012, efter drygt tio år som äldreomsorgschef i Vänersborg, medan Stipic blev chef för integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen i mars förra året. Tidigare hade han ett liknande uppdrag i Botkyrka.

Sedan tidigare är det känt att Gunnar Erlandsson går i pension i augusti. Därmed behöver kommunen rekrytera en ny chef för vård- och omsorgsförvaltningen. Tjänsten annonserades ut i maj och har gett ett antal intressanta jobbansökningar.

– De flesta ansökningarna kommer från personer som bor utanför kommunen, säger Jeanette Lämmel.

Liknande jobb väntar

Ungefär samtidigt som jakten efter en ersättare till Gunnar Erlandsson inleddes blev det också klart att kommunen förlorar sin chef för integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, Ivan Stipic. Han valde själv att säga upp sig till förmån för ett liknande jobb i Göteborg. Både Erlandsson och Stipic gör sina sista arbetsdagar i Åmål i slutet av augusti. Samma månad slutar även Patrik Eurenius, kommunens ekonomichef.

– Patrik kommer att gå vidare till ett annat jobb i en annan kommun, som ligger närmare hans hemort på Västkusten, säger Jeanette Lämmel.

Sedan Eurenius började arbeta för Åmåls kommun i september 2011 har han veckopendlat från Halland.

Eftersom det var ganska nyligen som ekonomichefen lämnade in sin avskedsansökan har det ännu inte hunnit läggas ut någon jobbannons.

– En sådan kommer inom kort, säger Jeanette Lämmel, som menar att det inte finns någon anledning att stressa.

Tillfälliga lösningar

– Om det blir ett mellanrum innan de nya cheferna kommer på plats, så har vi tillförordnade som kan kliva in tillfälligt, säger hon.

Alla cheferna som nu försvinner har varit i Åmål ganska korta perioder. Först kom Patrik Eurenius, sedan Gunnar Erlandsson och sist Ivan Stipic. Erlandsson började som socialchef i augusti 2012, efter drygt tio år som äldreomsorgschef i Vänersborg, medan Stipic blev chef för integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen i mars förra året. Tidigare hade han ett liknande uppdrag i Botkyrka.