2015-06-29 11:51

2015-06-29 11:51

Gamla militärfordon visas

MELLERUD: Fordonshistoriker och samlare berättar i Bolstad

Jean Christer Olsson, Torp, Bolstad, berättar om Volvos militärfordon och Morgan Berg från Överskott i Väst, Grinstad, visar militära veteranfordon i Bolstad i morgon.

I morgon, onsdag, är det temakväll om militära veteranfordon vid Bolstad prästgård, söder om Mellerud.

Jean Christer Olsson är fordonshistoriker och författare. Han har skrivit åtta böcker om Volvos fordonshistoria, utgivna på tolv olika språk, bland annat ”Volvo i uniform – terrängfordon och militär materiel genom tiderna”. Boken om företaget Volvos historia är översatt till fem språk. Han har varit ordförande för olika veteranklubbar och redaktör för biltidskrifter och har ett eget bokförlag.

Morgan Berg driver firman Överskott i Väst och samlar sedan sex år tillbaka på militära veteranfordon. Han kommer att visa två fordon ur sin samling: en bandvagn av fabrikat Volvo BM 202 från år 1978 och en lastbil GMC modell CCKW från år 1943. Lastbilen användes under landstigningen i Normandie för transporter av soldater och ammunition.

I morgon, onsdag, är det temakväll om militära veteranfordon vid Bolstad prästgård, söder om Mellerud.

Jean Christer Olsson är fordonshistoriker och författare. Han har skrivit åtta böcker om Volvos fordonshistoria, utgivna på tolv olika språk, bland annat ”Volvo i uniform – terrängfordon och militär materiel genom tiderna”. Boken om företaget Volvos historia är översatt till fem språk. Han har varit ordförande för olika veteranklubbar och redaktör för biltidskrifter och har ett eget bokförlag.

Morgan Berg driver firman Överskott i Väst och samlar sedan sex år tillbaka på militära veteranfordon. Han kommer att visa två fordon ur sin samling: en bandvagn av fabrikat Volvo BM 202 från år 1978 och en lastbil GMC modell CCKW från år 1943. Lastbilen användes under landstigningen i Normandie för transporter av soldater och ammunition.