2015-06-26 09:00

2015-06-26 09:18

Kvinnor bjuder på klassisk sång och moderna toner

MUSIK: Kvinnor dominerar kyrkokonserter

Söndagens sommarkvällsmusik i Edsleskogs kyrka, den 28 juni ges av två kvinnliga musiker med koppling till Mellerud. Ytterligare två kvinnodominerade kyrkokonserter ges i Åmål och Svanskog på onsdag.

Programmet i Edsleskogs kyrka kallas för ”Junikvällens toner”. Gissningsvis rör det sig om klassiska sommartoner. För uppträdandet svarar sångerskan Katarina Kjörling och pianisten Elisabette Emanuelsson. Båda är till vardags verksamma i Mellerudstrakten. Medan Kjörling undervisar sångelever vid den kommunala musikskolan, så är Emanuelsson kantor i Skålleruds församling.

Stensöta spelar

På onsdag, den 1 juli, ges det sommarkvällskonserter både i Åmåls och i Svanskogs kyrka. Den ena börjar ungefär när den andra slutar. Konstellationen som kommer till Åmål kallar sig för Stensöta och består av violinisten Karin Wiberg och marimbaspelaren Ellen Sjö Sander. Wiberg är bland annat utbildad vid musikhögskolan i Malmö, medan Sjö Sander har gått på högskolan för scen och musik i Göteborg. Tillsammans spelar de sällan musik som är äldre än 50 år gammal.

Från Fengersfors

Kyrkokonserten i Svanskog frontas av sopranen Elin Andreasson och mezzosopranen Katarina Andersson. Båda har tidigare medverkat i olika scenprojekt på Not Quite i Fengersfors, där Andreasson även bor. I Svanskog kompas sångerskorna av pianisten Anders Segerström.

Programmet i Edsleskogs kyrka kallas för ”Junikvällens toner”. Gissningsvis rör det sig om klassiska sommartoner. För uppträdandet svarar sångerskan Katarina Kjörling och pianisten Elisabette Emanuelsson. Båda är till vardags verksamma i Mellerudstrakten. Medan Kjörling undervisar sångelever vid den kommunala musikskolan, så är Emanuelsson kantor i Skålleruds församling.

Stensöta spelar

På onsdag, den 1 juli, ges det sommarkvällskonserter både i Åmåls och i Svanskogs kyrka. Den ena börjar ungefär när den andra slutar. Konstellationen som kommer till Åmål kallar sig för Stensöta och består av violinisten Karin Wiberg och marimbaspelaren Ellen Sjö Sander. Wiberg är bland annat utbildad vid musikhögskolan i Malmö, medan Sjö Sander har gått på högskolan för scen och musik i Göteborg. Tillsammans spelar de sällan musik som är äldre än 50 år gammal.

Från Fengersfors

Kyrkokonserten i Svanskog frontas av sopranen Elin Andreasson och mezzosopranen Katarina Andersson. Båda har tidigare medverkat i olika scenprojekt på Not Quite i Fengersfors, där Andreasson även bor. I Svanskog kompas sångerskorna av pianisten Anders Segerström.