2015-06-26 12:23

2015-06-26 12:23

Huskatt och hästar skildras med pensel

FENGERSFORS: Vernissage på Not Quite

Från och med lördag 27 juni ställer Anna Lena Ingemansson ut tuschmålningar i Galleriet på Not Quite i Fengersfors. Bilderna är inspirerade av konstnärens husdjur.

Egentligen är det halm som är Anna Lena Ingemanssons favoritmaterial. Ändå bestämde hon sig för att testa någonting helt nytt när hon för några år sedan tog en paus från vävstolen, som tidigare har upptagit merparten av hennes tid. Detta nya blev tuschmåleri, vilket också är det enda som ingår i hennes senaste utställning på Not Quite, som har vernissage den 27 juni.

Snabba drag

Liksom många andra färska målare började Anna Lena Ingemansson med att skildra det som hon hade närmast. I snabba penseldrag har hon försökt fånga det graciösa rörelsemönstret som praktiseras av hennes katter och häst. Vissa bilder är stillsamma och utstrålar lugn, medan andra vibrerar av liv och rörelse.

Utställningen pågår till och med den 19 juli.

Egentligen är det halm som är Anna Lena Ingemanssons favoritmaterial. Ändå bestämde hon sig för att testa någonting helt nytt när hon för några år sedan tog en paus från vävstolen, som tidigare har upptagit merparten av hennes tid. Detta nya blev tuschmåleri, vilket också är det enda som ingår i hennes senaste utställning på Not Quite, som har vernissage den 27 juni.

Snabba drag

Liksom många andra färska målare började Anna Lena Ingemansson med att skildra det som hon hade närmast. I snabba penseldrag har hon försökt fånga det graciösa rörelsemönstret som praktiseras av hennes katter och häst. Vissa bilder är stillsamma och utstrålar lugn, medan andra vibrerar av liv och rörelse.

Utställningen pågår till och med den 19 juli.