2015-06-26 15:05

2015-06-27 09:46

3 000 kunder på tre dagar

ÅMÅL: Bröderna Fayad har öppnat nytt i Åmål

Bröderna Fayad driver sedan 2003 en framgångsrik Sibyllarestaurang i Säffle. Nu har de expanderat och i tisdags öppnade deras nya restaurang i Åmål. De första dagarna har varit succéartade, men också hektiska med många sena kvällar.
– Det känns som att vi haft öppet i ett år, säger Roger Fayad med ett leende.

Bröderna Roger, Chadi och Eddy Fayad blev nyligen utsedda till Årets Sibylling av företaget för sin restaurang i Säffle. Där fördubblades omsättningen mellan 2010 och 2014, och det har fortsatt uppåt i år.

Sedan i tisdags har de även en restaurang i Åmål, som ligger vid rondellen vid E45.

Mycket att göra

Det har varit mycket att göra under den första veckan, och för bröderna känns det som att restaurangen har varit öppen betydligt längre än bara några dagar.

– Det känns som att vi haft öppet i ett år, säger Roger Fayad med ett leende där han står utanför den nyöppnade restaurangen.

När vi träffas under tidig förmiddag är det fortfarande lugnt på restaurangen, men sakta men säkert strömmar kunderna till. Det har varit en bra start för bröderna i Åmål med runt 3 000 kunder på tre dagar.

– Det har varit mycket bättre än vi förväntade oss. Vd:n ringde nyss och sa att vi ligger i försäljningstoppen för hela Sverige denna veckan, säger Roger Fayad.

Bekanta ansikten

Många bekanta ansikten har synts på restaurangen.

– Jag skulle säga att runt 80-85 procent av besökarna har varit Åmålsbor och folk har verkligen visat sin uppskattning, säger Roger Fayad.

De anställda har inte behövt gå sysslolösa och Roger Fayad är stolt över sin personal.

– Ingen av de anställda har jobbat med något sådant här tidigare, men de har varit väldigt duktiga, säger han.

Efterlängtat jobb

En av de som har fått anställning på restaurangen är Manuela Sadiku som har varit arbetslös sedan hon tog studenten förra året.

– Jag såg annonsen på deras Facebook-sida. Jag har varit ganska rastlös, så det har varit jätteroligt att få ett jobb. Gästerna är så trevliga också, säger hon.

”Bara en början”

Manuela Sadiku är en av tolv anställda på restaurangen, men det ser ut att bli fler. Restaurangen kan också komma att byggas ut.

– De anställda vi har nu är bara en början. Vi är rätt underbemannade för tillfället, så vi kommer nog att behöva anställa fler snart. Restaurangen är i dagsläget precis som vi vill ha den, men om det fortsätter så här så måste vi bygga ut, säger Roger Fayad.

Det finns också planer på att starta nya restauranger för bröderna Fayad.

– Det gör det. Men när, var och hur vet vi inte ännu, säger Roger Fayad.

Bröderna Roger, Chadi och Eddy Fayad blev nyligen utsedda till Årets Sibylling av företaget för sin restaurang i Säffle. Där fördubblades omsättningen mellan 2010 och 2014, och det har fortsatt uppåt i år.

Sedan i tisdags har de även en restaurang i Åmål, som ligger vid rondellen vid E45.

Mycket att göra

Det har varit mycket att göra under den första veckan, och för bröderna känns det som att restaurangen har varit öppen betydligt längre än bara några dagar.

– Det känns som att vi haft öppet i ett år, säger Roger Fayad med ett leende där han står utanför den nyöppnade restaurangen.

När vi träffas under tidig förmiddag är det fortfarande lugnt på restaurangen, men sakta men säkert strömmar kunderna till. Det har varit en bra start för bröderna i Åmål med runt 3 000 kunder på tre dagar.

– Det har varit mycket bättre än vi förväntade oss. Vd:n ringde nyss och sa att vi ligger i försäljningstoppen för hela Sverige denna veckan, säger Roger Fayad.

Bekanta ansikten

Många bekanta ansikten har synts på restaurangen.

– Jag skulle säga att runt 80-85 procent av besökarna har varit Åmålsbor och folk har verkligen visat sin uppskattning, säger Roger Fayad.

De anställda har inte behövt gå sysslolösa och Roger Fayad är stolt över sin personal.

– Ingen av de anställda har jobbat med något sådant här tidigare, men de har varit väldigt duktiga, säger han.

Efterlängtat jobb

En av de som har fått anställning på restaurangen är Manuela Sadiku som har varit arbetslös sedan hon tog studenten förra året.

– Jag såg annonsen på deras Facebook-sida. Jag har varit ganska rastlös, så det har varit jätteroligt att få ett jobb. Gästerna är så trevliga också, säger hon.

”Bara en början”

Manuela Sadiku är en av tolv anställda på restaurangen, men det ser ut att bli fler. Restaurangen kan också komma att byggas ut.

– De anställda vi har nu är bara en början. Vi är rätt underbemannade för tillfället, så vi kommer nog att behöva anställa fler snart. Restaurangen är i dagsläget precis som vi vill ha den, men om det fortsätter så här så måste vi bygga ut, säger Roger Fayad.

Det finns också planer på att starta nya restauranger för bröderna Fayad.

– Det gör det. Men när, var och hur vet vi inte ännu, säger Roger Fayad.