2015-06-24 15:53

2015-06-24 15:53

Trångt på flaken under traktorkaravanen

FENGERSFORS: Midsommar firades vid Knarrbysjön

Många Fengersforsbor sammanstrålade på midsommarafton kring dansbanan invid Knarrbysjön. Fler än vanligt färdades till festplatsen på lövade traktorsläp.

Midsommarfirandet i Fengersfors brukar alltid inledas med en traktorparad. Årets firande blev inget undantag. Eftersom fler och fler vill åka med i paraden hade arrangörerna anlitat fyra ekipage, ett mer än i fjol, ändå blev det tämligen trångt på de lövpyntade flaken.

Tre lekledare

Med Andreas Johansson, Bengt Eriksson, Gunnar Dahlstrand och Arne Johansson bakom rattarna rullade de fullastade traktorerna i sakta mak från lanthandeln, genom samhället och ned mot Knarrbysjön. Där anordnades dans och lekar kring majstången under ledning av Marie Brunnegård, Jessica Fleetwood och Lisa Bürgemeister. För musikunderhållningen svarade sångerskan Camilla Niemi med komp av Kenneth Strand.

Femkamp och fika

När aktiviteterna kring majstången klingade av vankades bland annat femkamp för barn från fem år och uppåt. Många besökare, både ortsbor och hemvändare, nöjde sig emellertid med att bara koppla av och umgås på gräsplanen kring dansbanan. Kaffeserveringen sköttes som så många gånger förr av medlemmar från Ärrsjöblommans scoutkår.

Midsommarfirandet i Fengersfors brukar alltid inledas med en traktorparad. Årets firande blev inget undantag. Eftersom fler och fler vill åka med i paraden hade arrangörerna anlitat fyra ekipage, ett mer än i fjol, ändå blev det tämligen trångt på de lövpyntade flaken.

Tre lekledare

Med Andreas Johansson, Bengt Eriksson, Gunnar Dahlstrand och Arne Johansson bakom rattarna rullade de fullastade traktorerna i sakta mak från lanthandeln, genom samhället och ned mot Knarrbysjön. Där anordnades dans och lekar kring majstången under ledning av Marie Brunnegård, Jessica Fleetwood och Lisa Bürgemeister. För musikunderhållningen svarade sångerskan Camilla Niemi med komp av Kenneth Strand.

Femkamp och fika

När aktiviteterna kring majstången klingade av vankades bland annat femkamp för barn från fem år och uppåt. Många besökare, både ortsbor och hemvändare, nöjde sig emellertid med att bara koppla av och umgås på gräsplanen kring dansbanan. Kaffeserveringen sköttes som så många gånger förr av medlemmar från Ärrsjöblommans scoutkår.