2015-06-18 17:23

2015-06-18 17:23

Petter kommer till Karlbergsgymnasiet

ÅMÅL: Hiphopartist pratar om språk och musik

Hiphopartisten och författaren Petter kommer i höst till Karlbergsgymnasiet i Åmål. Han kommer att hålla en språkföreläsning för alla elever, intervjuas av medieeleverna och leda en workshop med musikeleverna.

Karlbergsgymnasiet har bestämt sig för att uppmärksamma den europeiska språkdagen med en temadag den 23 september. Den stora höjdpunkten på en dag med föreläsningar, workshoppar, matlagning och live-uppträdanden är ett besök av artisten Petter.

Petter Alexis Askergren är också författare till boken ”16 rader”, där han samlat sina mest betydelsefulla texter och visar hur han trots läs- och skrivsvårigheter fick lust att skriva. På Karlbergsgymnasiet kommer han att hålla sin föreläsning ”En hyllning till språket” för alla skolans elever. Han kommer också att intervjuas av medieeleverna och leder en workshop med estetiska programmets musikelever.

Den europeiska språkdagen, vars syfte är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt, firas egentligen den 26 september, men det är en lördag och ingen skoldag.

Temadagen arrangeras i samarbete med Europakommissionens svenska representation, Europa Direkt Fyrbodal och Åmåls kommun.

Karlbergsgymnasiet har bestämt sig för att uppmärksamma den europeiska språkdagen med en temadag den 23 september. Den stora höjdpunkten på en dag med föreläsningar, workshoppar, matlagning och live-uppträdanden är ett besök av artisten Petter.

Petter Alexis Askergren är också författare till boken ”16 rader”, där han samlat sina mest betydelsefulla texter och visar hur han trots läs- och skrivsvårigheter fick lust att skriva. På Karlbergsgymnasiet kommer han att hålla sin föreläsning ”En hyllning till språket” för alla skolans elever. Han kommer också att intervjuas av medieeleverna och leder en workshop med estetiska programmets musikelever.

Den europeiska språkdagen, vars syfte är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt, firas egentligen den 26 september, men det är en lördag och ingen skoldag.

Temadagen arrangeras i samarbete med Europakommissionens svenska representation, Europa Direkt Fyrbodal och Åmåls kommun.