2015-06-17 11:04

2015-06-17 11:04

SL förlänger med Euromaint

ÅMÅL

SL, Storstockholms lokaltrafik, har förlängt avtalet med Euromaint om att underhålla SL:s arbetsfordon. Kontraktet löper på sex år med option på ytterligare två år.

Underhållet görs i huvudsak vid SL:s tre verkstäder i Stockholm. Mer omfattande arbeten utförs vid Euromaints verkstad i Åmål,som är inriktad på underhåll och ombyggnad av arbetsfordon samt elektronik- och hydraulikutrustning till dessa.

– Euromaint har lång erfarenhet och hög teknisk kompetens kring underhåll av arbetsmaskiner. Vi kan därför erbjuda SL hög tillgänglighet och driftsäkerhet på arbetsfordonen. Att vi vinner en andra avtalsperiod är glädjande och ett bevis på att SL uppskattar vårt arbete, säger Ove Bergkvist, vd på Euromaint i ett pressmeddelande

Avtalet gäller underhåll av alla spårburna arbetsmaskiner som underhåller spår och tunnlar längs tunnelbanan, spårvagnslinjerna samt den smalspåriga järnvägen Roslagsbanan.

– Euromaints yrkeskunnande och specialkunskap om våra arbetsfordon är unik. Samtidigt är de förändringsbenägna och det finns en stark vilja att utveckla och förbättra. Det är en servicenivå som ger tillförlitlighet och förtroende, säger Viveca Swing, affärsförvaltare arbetsfordon och trafikchef på SLL Trafikförvaltningen-Trafikavdelningen i pressmeddelandet.

Underhållet görs i huvudsak vid SL:s tre verkstäder i Stockholm. Mer omfattande arbeten utförs vid Euromaints verkstad i Åmål,som är inriktad på underhåll och ombyggnad av arbetsfordon samt elektronik- och hydraulikutrustning till dessa.

– Euromaint har lång erfarenhet och hög teknisk kompetens kring underhåll av arbetsmaskiner. Vi kan därför erbjuda SL hög tillgänglighet och driftsäkerhet på arbetsfordonen. Att vi vinner en andra avtalsperiod är glädjande och ett bevis på att SL uppskattar vårt arbete, säger Ove Bergkvist, vd på Euromaint i ett pressmeddelande

Avtalet gäller underhåll av alla spårburna arbetsmaskiner som underhåller spår och tunnlar längs tunnelbanan, spårvagnslinjerna samt den smalspåriga järnvägen Roslagsbanan.

– Euromaints yrkeskunnande och specialkunskap om våra arbetsfordon är unik. Samtidigt är de förändringsbenägna och det finns en stark vilja att utveckla och förbättra. Det är en servicenivå som ger tillförlitlighet och förtroende, säger Viveca Swing, affärsförvaltare arbetsfordon och trafikchef på SLL Trafikförvaltningen-Trafikavdelningen i pressmeddelandet.