2015-06-17 15:46

2015-06-17 15:49

Lunnegatan stängs av för matkalas

ÅMÅL: Smakbitar från olika kulturer

På onsdag eftermiddag den 24:e juni bjuds det på mat, musik och dansuppvisning på Lunnegatan i Åmål. Integrationsprojektet Mångsam avslutas med stort ståhej genom att ställa till kalas.

Lunnegatan kommer att stängas av för trafik på onsdag och i stället för bilar ska där bli fest. Åmåls kommun bjuder på kalas genom frivilligorganisationen Samverket. Integrationsprojektet Mångsam ska avslutas med en kultur-, integrations och föreningsfestival.

I centrum står maten. Personer med en rad olika nationaliteter kommer att bjuda på smakbitar från sina hemländer. Så skilda länder som Kina, Madagaskar, Syrien och Sverige kommer att vara representerade.

Musik och dans

Dj Chazy, det vill säga Charlin Svanér dela Cruz, kommer att stå för partymusiken och flickorna i Åmåls drill, dans och cheer kommer att uppträda under eftermiddagen. Kalaset gästas också av Road Vikings med sina raggarbilar och av karolinerna.

Europa Direkt-kontoret kommer också att finnas på plats och ordna ansiktsmålning för barnen.

Gamla och unga

Samverkets förhoppning är att gatufesten ska locka många människor, i olika åldrar och från olika länder.

En rad föreningar är också inbjudna att visa upp sig och bland dem som kommer att delta med information och aktiviteter finns IFK Åmål, IF Viken, Tösse IF, Röda Korset, Reumatikerföreningen, hemvärnet och studieförbundet Vuxenskolan. Även olika arrangemang kommer att presenteras.

Kommunalrådet Michael Karlsson kommer att hålla ett invigningstal.

– Vi hoppas det blir en härlig, trevlig dag, säger Kristine Geimure, frivilligsamordnare på Samverket.

– Förhoppningsvis blir det här nåt vi kan bygga vidare på för framtiden, säger hennes kollega Åsa Bodmark.

Lunnegatan kommer att stängas av för trafik på onsdag och i stället för bilar ska där bli fest. Åmåls kommun bjuder på kalas genom frivilligorganisationen Samverket. Integrationsprojektet Mångsam ska avslutas med en kultur-, integrations och föreningsfestival.

I centrum står maten. Personer med en rad olika nationaliteter kommer att bjuda på smakbitar från sina hemländer. Så skilda länder som Kina, Madagaskar, Syrien och Sverige kommer att vara representerade.

Musik och dans

Dj Chazy, det vill säga Charlin Svanér dela Cruz, kommer att stå för partymusiken och flickorna i Åmåls drill, dans och cheer kommer att uppträda under eftermiddagen. Kalaset gästas också av Road Vikings med sina raggarbilar och av karolinerna.

Europa Direkt-kontoret kommer också att finnas på plats och ordna ansiktsmålning för barnen.

Gamla och unga

Samverkets förhoppning är att gatufesten ska locka många människor, i olika åldrar och från olika länder.

En rad föreningar är också inbjudna att visa upp sig och bland dem som kommer att delta med information och aktiviteter finns IFK Åmål, IF Viken, Tösse IF, Röda Korset, Reumatikerföreningen, hemvärnet och studieförbundet Vuxenskolan. Även olika arrangemang kommer att presenteras.

Kommunalrådet Michael Karlsson kommer att hålla ett invigningstal.

– Vi hoppas det blir en härlig, trevlig dag, säger Kristine Geimure, frivilligsamordnare på Samverket.

– Förhoppningsvis blir det här nåt vi kan bygga vidare på för framtiden, säger hennes kollega Åsa Bodmark.