2015-05-25 17:43

2015-05-25 17:43

Biltjuvar greps på verkstan

MELLERUD: Räknade inte med verkmästaren

De två biltjuvarna från Göteborg ska nog sent glömma resan som slutade i Mellerud.
Efter springnota från hotellet greps de för bilstölden – inne på bilverkstan.

De två göteborgarna, 26 och 27 år gamla, hade stulit en Mercedes i 900 000-kronorsklassen och skyltat om den. Men de hade inte riktigt koll på vad de stulit, eftersom de fyllde bilen med diesel när den skulle ha bensin.

I Erikstad stannade lyxåket.

Bad om hjälp

De välsvidade herrarna ringde efter bärgare och snart stod de i verkstan hos den lokala bilhandlaren i Mellerud och bad om hjälp. Arbetet skulle vara färdigt nästa dag, vilket föranledde herrarna att fråga efter ett lämpligt hotell.

Det valde det lokala värdshuset.

Men verkmästaren blev misstänksam. Han såg att bilen var ny, men registreringsskyltarna stämde inte. De såg ut att vara utfärdade mycket tidigare. Efter en koll av chassinumret visade det sig att bilen mycket riktigt var stulen.

Fälla gillrades

Polis kontaktades och en fälla gillrades. När männen återkom nästa dag för att hämta ut bilen, stod civila poliser redo med handklovar. Biltjuvarna greps och fördes till polishuset i Mellerud för förhör.

Tog springnota

Under förhöret på polishuset ringde det på polisens telefon. Det var från värdshuset, som kunde rapportera att två män smitit från notan: boende, mat och öl.

”De sitter här”, var beskedet från polisen. ”Kom ner och identifiera dem.”

De båda göteborgarna misstänks nu för en rad brott. Händelsen inträffade i februari, men ärendet är ännu inte avslutat.

Dock lade åklagaren ner tmisstanken om springnotan. Eftersom biltjuvarna greps på verkstaden, går det inte att utesluta att de skulle ha återvänt till hotellet för att betala för sig.

De två göteborgarna, 26 och 27 år gamla, hade stulit en Mercedes i 900 000-kronorsklassen och skyltat om den. Men de hade inte riktigt koll på vad de stulit, eftersom de fyllde bilen med diesel när den skulle ha bensin.

I Erikstad stannade lyxåket.

Bad om hjälp

De välsvidade herrarna ringde efter bärgare och snart stod de i verkstan hos den lokala bilhandlaren i Mellerud och bad om hjälp. Arbetet skulle vara färdigt nästa dag, vilket föranledde herrarna att fråga efter ett lämpligt hotell.

Det valde det lokala värdshuset.

Men verkmästaren blev misstänksam. Han såg att bilen var ny, men registreringsskyltarna stämde inte. De såg ut att vara utfärdade mycket tidigare. Efter en koll av chassinumret visade det sig att bilen mycket riktigt var stulen.

Fälla gillrades

Polis kontaktades och en fälla gillrades. När männen återkom nästa dag för att hämta ut bilen, stod civila poliser redo med handklovar. Biltjuvarna greps och fördes till polishuset i Mellerud för förhör.

Tog springnota

Under förhöret på polishuset ringde det på polisens telefon. Det var från värdshuset, som kunde rapportera att två män smitit från notan: boende, mat och öl.

”De sitter här”, var beskedet från polisen. ”Kom ner och identifiera dem.”

De båda göteborgarna misstänks nu för en rad brott. Händelsen inträffade i februari, men ärendet är ännu inte avslutat.

Dock lade åklagaren ner tmisstanken om springnotan. Eftersom biltjuvarna greps på verkstaden, går det inte att utesluta att de skulle ha återvänt till hotellet för att betala för sig.