2015-05-22 13:02

2015-05-22 13:02

Amerikaner i Åmål

ÅMÅL

En del av ett kommande avsnitt av SVT:s populära serie ”Allt för Sverige” spelas in i Åmål under fredagen.

I tv-serien, som leds av Anders Lundin, får utvalda svenskamerikaner chansen att besöka Sverige och uppsöka sina rötter här. En av årets deltagare heter Charles Wassberg och har rötter i Åmål. Filmteamet höll till i kvarteret Hamnviken i centrala Åmål. Wassbergs förfäder bodde i ett hus som låg i korsningen Torggatan-Kyrkogatan. Även Brantenbergska huset i kvarteret Kronan, var föremål för filmteamets intresse.

Under lördagen fortsätter inspelningarna av ”Allt fört Sverige” på Skutberget i Karlstad.

I tv-serien, som leds av Anders Lundin, får utvalda svenskamerikaner chansen att besöka Sverige och uppsöka sina rötter här. En av årets deltagare heter Charles Wassberg och har rötter i Åmål. Filmteamet höll till i kvarteret Hamnviken i centrala Åmål. Wassbergs förfäder bodde i ett hus som låg i korsningen Torggatan-Kyrkogatan. Även Brantenbergska huset i kvarteret Kronan, var föremål för filmteamets intresse.

Under lördagen fortsätter inspelningarna av ”Allt fört Sverige” på Skutberget i Karlstad.