2015-05-22 16:31

2015-05-22 16:31

17-åring åtalas för att ha kört berusad

MELLERUD

En 17-åring från Mellerud kommun har erkänt att han körde moped berusad när han stoppades av polis på Storgatan i Mellerud i början av maj. Tonåringen hade 0,9 promille alkohol i blodet och åtalas för rattfylleri.

En 40-årinfrån Högsäter åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för brott mot fordonsförordningen, sedan han i blörjan av maj kört en bil som hade körförbud. Mannen stoppades i Färgelanda. Trots att åklagaren åberopar bevisning i form av utdrag från vägtrafikregistret som visar att fordonet haft körförbud, så nekar mannen.

Åklagaren föreslår att målet avgörs utan huvudförhandling – fall 40-åringen går med på att betala böter.

En 40-årinfrån Högsäter åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för brott mot fordonsförordningen, sedan han i blörjan av maj kört en bil som hade körförbud. Mannen stoppades i Färgelanda. Trots att åklagaren åberopar bevisning i form av utdrag från vägtrafikregistret som visar att fordonet haft körförbud, så nekar mannen.

Åklagaren föreslår att målet avgörs utan huvudförhandling – fall 40-åringen går med på att betala böter.