2015-05-15 16:59

2015-05-15 17:00

La ut selfie på nätet – med stulen mobil

ÅMÅL: Överväldigande bevisning

En 21-årig man som sökte hjälp hos kyrkan, stal prästens mobiltelefon. Sedan använde han telefonen för att ta en selfie – och lade ut den på prästens facebooksida.

Kanske var det den överväldigande bevisningen som gjorde att mannen erkänt stölden, som han gjorde tillsammans med en annan person, i församlingshemmet i Åmål i juli förra året. Nu åtalas 21-åringen för stöld.

Stekte våfflor

Två unga män vände sig till kyrkan för att de var utblottade och hungriga. Prästen gick ut till utomhuskaféet och stekte våfflor åt dem. När hon senare diskade upp efter maten, passade männen på att stjäla två mobiltelefoner och plånbok innehållande 350 kronor från prästens tjänsterum.

Ny bild på facebook

Några dagar senare upptäckte prästen att det dykt upp en ny bild på hennes facebooksida. En bild på den nu åtalade. Det visade sig att 21-åringen tagit en selfie med prästens mobiltelefon och den bilden laddades automatiskt upp på prästens sida. Med bilden i mobilen som bevis vände sig prästen till polisen – som genast kände igen tjuven. Beslut om husrannsakan gjordes och en av tjuvarna kunde därmed gripas.

Den andre misstänkte tjuven lämnade självmant in den andra mobiltelefonen till polisen.

Kanske var det den överväldigande bevisningen som gjorde att mannen erkänt stölden, som han gjorde tillsammans med en annan person, i församlingshemmet i Åmål i juli förra året. Nu åtalas 21-åringen för stöld.

Stekte våfflor

Två unga män vände sig till kyrkan för att de var utblottade och hungriga. Prästen gick ut till utomhuskaféet och stekte våfflor åt dem. När hon senare diskade upp efter maten, passade männen på att stjäla två mobiltelefoner och plånbok innehållande 350 kronor från prästens tjänsterum.

Ny bild på facebook

Några dagar senare upptäckte prästen att det dykt upp en ny bild på hennes facebooksida. En bild på den nu åtalade. Det visade sig att 21-åringen tagit en selfie med prästens mobiltelefon och den bilden laddades automatiskt upp på prästens sida. Med bilden i mobilen som bevis vände sig prästen till polisen – som genast kände igen tjuven. Beslut om husrannsakan gjordes och en av tjuvarna kunde därmed gripas.

Den andre misstänkte tjuven lämnade självmant in den andra mobiltelefonen till polisen.