2015-05-08 17:37

2015-05-08 17:37

Skadades i bråk med brodern – får ingen ersättning

ÅMÅL

När en kvinna i Åmål skulle konfrontera sin bror på hans arbetsplats tog han tag i hennes jacka och släppte ner henne från en lastbrygga.

Kvinnan fick då ett brott i höger fotled. Nu har Brottsoffermyndigheten beslutat att inte ge kvinnan någon ersättning eftersom hon utsatt sig själv för en skaderisk.

Myndigheten menar att hon visserligen utsatts för ett brott som kan ge rätt till ersättning, men att hennes sätt att provocera gärningsmannen gör att hon inte får någon ersättning. Detta eftersom hon sökt upp mannen på hans arbetsplats, skrikit och gapat och inte lämnat platsen vid tillsägelse.

Kvinnan fick då ett brott i höger fotled. Nu har Brottsoffermyndigheten beslutat att inte ge kvinnan någon ersättning eftersom hon utsatt sig själv för en skaderisk.

Myndigheten menar att hon visserligen utsatts för ett brott som kan ge rätt till ersättning, men att hennes sätt att provocera gärningsmannen gör att hon inte får någon ersättning. Detta eftersom hon sökt upp mannen på hans arbetsplats, skrikit och gapat och inte lämnat platsen vid tillsägelse.