2015-05-08 14:38

2015-05-08 14:38

Män stal husbil i Mellerud

ÅTAL

Två män från Polen åtalas för grov stöld i Mellerud. Natten mot den 26 februari i år ska männen ha tagit sig in hos en bilhandlare och lämnat platsen i en stulen husbil.

Fordonet är värderat till cirka 400 000 kronor. Eftersom bilen därefter gömdes på en adress i Trollhättans kommun åtalas männen också för grovt häleri. Den rättmätige ägaren till husbilen kräver drygt 3 000 kronor i skadestånd för självrisk, diesel, resor samt vinterförvaring, som inte har kunnat utnyttjas. Båda de åtalade männen nekar till brott.

Fordonet är värderat till cirka 400 000 kronor. Eftersom bilen därefter gömdes på en adress i Trollhättans kommun åtalas männen också för grovt häleri. Den rättmätige ägaren till husbilen kräver drygt 3 000 kronor i skadestånd för självrisk, diesel, resor samt vinterförvaring, som inte har kunnat utnyttjas. Båda de åtalade männen nekar till brott.