2015-04-20 09:50

2015-04-20 09:50

Foto:

Mycket motor när Idol kom till Åmål

ÅMÅL: Bagge åkte båge – och cruisade med raggarbilar

Folkfest. Hundratals talanger köade för att provsjunga när det hölls Idolaudition i Åmål. Mest tid med juryn fick ett raggargäng, som bjöd Anders Bagge och Molly Sandén på lite söndagscruising.

Med ett stort leende på läpparna klev Hanna Löwenborg ut ur Idolbussen. Efter fyra timmars väntan hade hon äntligen fått framföra sin sång.

– Jag får inte säga något om hur det var där inne, men det känns i alla fall bra. Jag har sett fram emot det här sedan jag var jätteliten, säger Åmålstjejen, som tog sig vidare från den första grovgallringen.

Inspelning även igår

Hur det sedan gick vid gårdagens slutvärdering förblir en hemlighet, åtminstone fram tills programmet visas. Klart är i varje fall att tv-teamet fick med sig en hel del motorrelaterade inslag från sitt första besök i Dalsland. Medan gallringen rullade på vid torget begav sig Anders Bagge och Molly Sandén till gästhamnen där ett 20-tal raggarbilar hade samlats. Ryktet som cirkulerade på sociala media visade sig med andra ord vara sant.

– Tanken är att vi ska åka iväg och hämta en Idoldeltagare, därför har jag varit lite hemlighetsfull. Vi ville att inslaget skulle bli en överraskning, säger arrangören Tommy Lerhman.

Spelade på grisar

Först spelade Bagge en trudelutt på två pipande gummigrisar (!), sedan begav sig karavanen ned mot centrum, men något hembesök blev det inte. I stället beordrade kameramännen gänget att cruisa fram och tillbaka på Kungsgatan, vilket de mer än gärna gjorde. Lacken glänste fint i den gassande vårsolen.

Cyklade från Karlstad

Många bra tv-bilder fångades också på torget, där kön under flera timmar sträckte sig över stenbron, genom plantaget och ned till Kyrkogatan. De första förväntansfulla deltagarna anlände strax efter midnatt. En av de första hade cyklat hela vägen från Karlstad.

Åmålstjejerna Belle Henriksdotter och Julia Andersson trillade vid niotiden. Båda hade varsin gitarr på ryggen.

Satsade på show

– Jag har aldrig drömt om att vara med i Idol. Det är någonting som jag gör bara för att det sker här, säger Belle Henriksdotter, som inte hade förberett någon särskild auditionslåt.

– Jag bestämmer mig när jag kommer fram, säger hon och kikar fram under sina vita dreads.

Dagens mest visuella artist var annars Karlstadsbon Anna Bäckman. Hennes strategi gick ut på att ta sig vidare genom show, vilket bland annat innebar stor hatt och högklackade skor. När hon dessutom kom med en egenskriven låt fanns det ingen tvekan hos juryn.

– De sa att jag var jättebra och att det behövs en tjej som är full av energi.

Bluesfest på gågatan

Framåt lunchtid dök Anders Bagge och Molly Sandén upp på gågatan, som dagen till ära påminde en hel del om hur det brukar se ut under bluesfesten. Utanför bokhandeln hade kommunen ordnat en tillfällig scen som värmdes upp av Geir Arne Westby med band. Tanken var naturligtvis att visa vilken stad som är Sveriges Bluesmecka.

Bakom ett par stadiga medlemmar i motorcykelgänget Bluestown rullade Bagge och Sandén fram till scenen där kommunalrådet Michael Karlsson hälsade duon välkomna. Därefter bjöd Idoldomarna på lite improviserad bluessång med Åmålstema. Strålande reklam – om klippet visas i tv.

Med ett stort leende på läpparna klev Hanna Löwenborg ut ur Idolbussen. Efter fyra timmars väntan hade hon äntligen fått framföra sin sång.

– Jag får inte säga något om hur det var där inne, men det känns i alla fall bra. Jag har sett fram emot det här sedan jag var jätteliten, säger Åmålstjejen, som tog sig vidare från den första grovgallringen.

Inspelning även igår

Hur det sedan gick vid gårdagens slutvärdering förblir en hemlighet, åtminstone fram tills programmet visas. Klart är i varje fall att tv-teamet fick med sig en hel del motorrelaterade inslag från sitt första besök i Dalsland. Medan gallringen rullade på vid torget begav sig Anders Bagge och Molly Sandén till gästhamnen där ett 20-tal raggarbilar hade samlats. Ryktet som cirkulerade på sociala media visade sig med andra ord vara sant.

– Tanken är att vi ska åka iväg och hämta en Idoldeltagare, därför har jag varit lite hemlighetsfull. Vi ville att inslaget skulle bli en överraskning, säger arrangören Tommy Lerhman.

Spelade på grisar

Först spelade Bagge en trudelutt på två pipande gummigrisar (!), sedan begav sig karavanen ned mot centrum, men något hembesök blev det inte. I stället beordrade kameramännen gänget att cruisa fram och tillbaka på Kungsgatan, vilket de mer än gärna gjorde. Lacken glänste fint i den gassande vårsolen.

Cyklade från Karlstad

Många bra tv-bilder fångades också på torget, där kön under flera timmar sträckte sig över stenbron, genom plantaget och ned till Kyrkogatan. De första förväntansfulla deltagarna anlände strax efter midnatt. En av de första hade cyklat hela vägen från Karlstad.

Åmålstjejerna Belle Henriksdotter och Julia Andersson trillade vid niotiden. Båda hade varsin gitarr på ryggen.

Satsade på show

– Jag har aldrig drömt om att vara med i Idol. Det är någonting som jag gör bara för att det sker här, säger Belle Henriksdotter, som inte hade förberett någon särskild auditionslåt.

– Jag bestämmer mig när jag kommer fram, säger hon och kikar fram under sina vita dreads.

Dagens mest visuella artist var annars Karlstadsbon Anna Bäckman. Hennes strategi gick ut på att ta sig vidare genom show, vilket bland annat innebar stor hatt och högklackade skor. När hon dessutom kom med en egenskriven låt fanns det ingen tvekan hos juryn.

– De sa att jag var jättebra och att det behövs en tjej som är full av energi.

Bluesfest på gågatan

Framåt lunchtid dök Anders Bagge och Molly Sandén upp på gågatan, som dagen till ära påminde en hel del om hur det brukar se ut under bluesfesten. Utanför bokhandeln hade kommunen ordnat en tillfällig scen som värmdes upp av Geir Arne Westby med band. Tanken var naturligtvis att visa vilken stad som är Sveriges Bluesmecka.

Bakom ett par stadiga medlemmar i motorcykelgänget Bluestown rullade Bagge och Sandén fram till scenen där kommunalrådet Michael Karlsson hälsade duon välkomna. Därefter bjöd Idoldomarna på lite improviserad bluessång med Åmålstema. Strålande reklam – om klippet visas i tv.