2015-04-20 15:22

2015-04-20 15:23

Intresserade köpare finns till Åmål Components

INDUSTRI: Åmål Components kan få en ny chans

Flera intressenter har hört av sig sedan Åmål Components kastade in handuken förra veckan. Det säger konkursförvaltaren Paula Save, som kommer att driva företaget i minst en månad.

Det var förra måndagen som Åmål Components ansökte om konkurs. Beslutet innebär att totalt 20 personer riskerar att förlora sina jobb. Tills vidare lyder företaget under konkursförvaltaren.

– Driften kommer att fortsätta i en månad, kanske. Men om det dyker upp godtagbart anbud från någon som vill ta över, så kan mitt uppdrag avslutas tidigare. Annars kommer vi att utvärdera läget om en månad. Då kan det också bli tal om att försöka hitta andra lösningar, säger Paula Save, som till vardags arbetar för advokatfirman Hammar i Uddevalla, där hon också är delägare.

Annons efter anbud

I nuläget är huvudspåret att försöka hitta en ny ägare till konkursboet och som det verkar är målsättningen realistisk.

– Många som känner till företaget och att de har försatts i konkurs hör av sig till mig med frågor och visar intresse. Jag kommer också att annonsera efter anbud, säger Paula Save, som inte vill spekulera i var processen kommer landa.

Åmål Components grundades 1932 som Bröderna H. Lindqvists Motorfabrik och var till en början inriktade på båtmotorer. I början av 1990-talet blev den tunga fordonsindustrin viktig för företaget, som tvingades till rekonstruktion när orderna minskade kraftigt 2013. Konkursen är en följd av detta.

Det var förra måndagen som Åmål Components ansökte om konkurs. Beslutet innebär att totalt 20 personer riskerar att förlora sina jobb. Tills vidare lyder företaget under konkursförvaltaren.

– Driften kommer att fortsätta i en månad, kanske. Men om det dyker upp godtagbart anbud från någon som vill ta över, så kan mitt uppdrag avslutas tidigare. Annars kommer vi att utvärdera läget om en månad. Då kan det också bli tal om att försöka hitta andra lösningar, säger Paula Save, som till vardags arbetar för advokatfirman Hammar i Uddevalla, där hon också är delägare.

Annons efter anbud

I nuläget är huvudspåret att försöka hitta en ny ägare till konkursboet och som det verkar är målsättningen realistisk.

– Många som känner till företaget och att de har försatts i konkurs hör av sig till mig med frågor och visar intresse. Jag kommer också att annonsera efter anbud, säger Paula Save, som inte vill spekulera i var processen kommer landa.

Åmål Components grundades 1932 som Bröderna H. Lindqvists Motorfabrik och var till en början inriktade på båtmotorer. I början av 1990-talet blev den tunga fordonsindustrin viktig för företaget, som tvingades till rekonstruktion när orderna minskade kraftigt 2013. Konkursen är en följd av detta.