2015-04-20 12:49

2015-04-20 12:50

Flyktingar ställde många frågor

ÅMÅL: Kommunalrådet Michael Karlsson fick berätta om Åmål

Ett 50-tal personer, varav många nyanlända flyktingar, fanns på plats i Frälsningsarméns lokal för att höra kommunalrådet Michael Karlsson (S) berätta om Åmål.
Han fick svara på många frågor om integration, arbetsmarknad och yrkeskompetenser.

Kommunalrådet Michael Karlsson (S) var i torsdags inbjuden gäst till Samverkets kvällskafé. Ett 50-tal personer hade kommit för att lyssna och ställa frågor. Många av dem är nyanlända flyktingar, men på plats fanns även människor som bott i Åmål längre, bland andra frivilligarbetare från Samverket.

Merparten av kvällen handlade om Åmåls kommuns arbete i integrationsfrågor och publiken var engagerad och ställde många frågor.

Kafégästerna ville bland annat veta vad kommunen gör för att behålla de nyanlända i Åmål, så att de inte flyttar vidare. Många av syrierna som kommit den senaste tiden är högutbildade. Till exempel togs upp problem med att hitta praktikplatser, särskilt platser som passar för yrkeskompetensen.

Michael Karlsson visade stort intresse för integrationsfrågorna och svarade att Åmål behöver fler yrkesverksamma personer mellan 25 och 65 år och att det därför är viktigt att de nyanlända kommer in i samhället och får jobb.

Kommunalrådet Michael Karlsson (S) var i torsdags inbjuden gäst till Samverkets kvällskafé. Ett 50-tal personer hade kommit för att lyssna och ställa frågor. Många av dem är nyanlända flyktingar, men på plats fanns även människor som bott i Åmål längre, bland andra frivilligarbetare från Samverket.

Merparten av kvällen handlade om Åmåls kommuns arbete i integrationsfrågor och publiken var engagerad och ställde många frågor.

Kafégästerna ville bland annat veta vad kommunen gör för att behålla de nyanlända i Åmål, så att de inte flyttar vidare. Många av syrierna som kommit den senaste tiden är högutbildade. Till exempel togs upp problem med att hitta praktikplatser, särskilt platser som passar för yrkeskompetensen.

Michael Karlsson visade stort intresse för integrationsfrågorna och svarade att Åmål behöver fler yrkesverksamma personer mellan 25 och 65 år och att det därför är viktigt att de nyanlända kommer in i samhället och får jobb.