2015-04-10 15:00

2015-04-10 16:51

Bagge får blueskänsla

ÅMÅL: Idolaudition byter tema

Det blir inget raggartema på nästa veckas Idolaudition i Åmål. I stället kommer Anders Bagge att få ett litet smakprov på bluesfesten.
– Vi får hoppas och tro att besöket leder till någonting positivt, säger kommunens kontaktperson Håkan Jarnryd.

Informationen från produktionsbolagets sida har hela vägen varit knapphändig, men nu står det i alla fall klart vilka kringarrangemang som väntar när tv-programmet Idol gästar Åmål nästa söndag.

– Själva auditionsdelen kommer att hållas på torget, där idolbussen parkerar. Troligtvis sitter juryn där inne, fast jag är inte helt säker, säger Håkan Jarnryd, som har fått flera ursäktsmejl från producenten angående den sena planeringen.

Raggarbilar slopades

Ursprungligen fanns det önskemål om att Åmåls kommun skulle skaka fram ett antal raggarbilar som kunde användas vid inspelningen. Förslaget ifrågasattes av Håkan Jarnryd, som menar att raggarkultur inte är någonting som brukar förknippas med Åmål. Däremot finns det en stark musiktradition i staden, vilket förhoppningsvis kommer att avspeglas i det färdiga tv-programmet.

– Som det ser ut blir det ett slags bluestema på den här tillställningen för vår del, säger Håkan Jarnryd, som har spånat fram idéer ihop med bland andra centrumutvecklaren Ulrika Abrahamsson och kommunikatören Jan Andersson.

Rullar in på motorcykel

Planen är att Anders Bagge ska rulla in i staden på en motorcykel av Harley Davidsonsnitt – bakom en lokal bluesman – och släppas av vid en tillfällig scen på gågatan. Där bjuds det på lite typisk bluesmusik efter att kommunalrådet Michael Karlsson (S) har hälsat Idolgänget välkommet till Åmål.

– Så ser planen ut i grova drag, sedan kommer tv-teamet säkert att ändra på saker och ting för att få bra bilder, säger Håkan Jarnryd, som är nöjd med att produktionsbolaget köpte temat rakt av.

– Bluesfesten är ett viktigt arrangemang för oss. Nästa år firar festivalen 25-årsjubileum. Vi får tro och hoppas att idolbesöket leder till någonting positivt, säger Jarnryd.

Har med sig en side kick

Årets Idolaudition inleddes i Kiruna den 13 mars. Då var det Alexander Bard som jagade talanger i Norrland ihop med gästdomaren Dominika Perzynski. Därefter samlades hela juryn för att beta av talangutbudet i storstäderna innan Laila Bagge begav sig till Visby, Växjö och Mjölby. Vid sin sida hade hon sångaren Ralf Gylllenhammar.

– Anders Bagge kommer också ha med sig en side kick, men jag vet inte vem det blir, säger Håkan Jarnryd.

Informationen från produktionsbolagets sida har hela vägen varit knapphändig, men nu står det i alla fall klart vilka kringarrangemang som väntar när tv-programmet Idol gästar Åmål nästa söndag.

– Själva auditionsdelen kommer att hållas på torget, där idolbussen parkerar. Troligtvis sitter juryn där inne, fast jag är inte helt säker, säger Håkan Jarnryd, som har fått flera ursäktsmejl från producenten angående den sena planeringen.

Raggarbilar slopades

Ursprungligen fanns det önskemål om att Åmåls kommun skulle skaka fram ett antal raggarbilar som kunde användas vid inspelningen. Förslaget ifrågasattes av Håkan Jarnryd, som menar att raggarkultur inte är någonting som brukar förknippas med Åmål. Däremot finns det en stark musiktradition i staden, vilket förhoppningsvis kommer att avspeglas i det färdiga tv-programmet.

– Som det ser ut blir det ett slags bluestema på den här tillställningen för vår del, säger Håkan Jarnryd, som har spånat fram idéer ihop med bland andra centrumutvecklaren Ulrika Abrahamsson och kommunikatören Jan Andersson.

Rullar in på motorcykel

Planen är att Anders Bagge ska rulla in i staden på en motorcykel av Harley Davidsonsnitt – bakom en lokal bluesman – och släppas av vid en tillfällig scen på gågatan. Där bjuds det på lite typisk bluesmusik efter att kommunalrådet Michael Karlsson (S) har hälsat Idolgänget välkommet till Åmål.

– Så ser planen ut i grova drag, sedan kommer tv-teamet säkert att ändra på saker och ting för att få bra bilder, säger Håkan Jarnryd, som är nöjd med att produktionsbolaget köpte temat rakt av.

– Bluesfesten är ett viktigt arrangemang för oss. Nästa år firar festivalen 25-årsjubileum. Vi får tro och hoppas att idolbesöket leder till någonting positivt, säger Jarnryd.

Har med sig en side kick

Årets Idolaudition inleddes i Kiruna den 13 mars. Då var det Alexander Bard som jagade talanger i Norrland ihop med gästdomaren Dominika Perzynski. Därefter samlades hela juryn för att beta av talangutbudet i storstäderna innan Laila Bagge begav sig till Visby, Växjö och Mjölby. Vid sin sida hade hon sångaren Ralf Gylllenhammar.

– Anders Bagge kommer också ha med sig en side kick, men jag vet inte vem det blir, säger Håkan Jarnryd.